h

Meldpunt klachten leerlingenvervoer

Blijf niet mokkend aan de kant staan...

23 april 2014

Meldpunt klachten leerlingenvervoer

Ieder kind heeft recht op onderwijs. Als ouder of verzorger bent u verantwoordelijk dat uw kind dagelijks op school komt. In veel gevallen is dat geen probleem. Het lijkt zo vanzelfsprekend. Maar voor sommige kinderen is dat niet het geval.                  

De gemeenten Doetinchem, Oude IJsselstreek en Bronckhorst hebben een gezamenlijke aanbesteding gedaan voor het leerlingenvervoer 2013-2016. De aanbesteding is opgedeeld in zeven percelen waarbij per perceel één aanbieder geselecteerd is. Per perceel is de opdracht gegund op basis van het gunningcriterium ‘laagste prijs'. De overeenkomst is per perceel aangegaan voor een periode van drie schooljaren, met de mogelijkheid tot verlenging.

Tevens is er in het Bestek aandacht besteed aan duurzaamheid en Social Return on Investment. De gemeenten streven ernaar om het gebruik van schone en duurzame transportbrandstoffen te stimuleren. Daarnaast hechten de gemeenten veel waarde aan Social Return. Dit houdt in dat de opdrachtnemers verplicht worden om een deel werkzoekenden uit de gemeenten in dienst te nemen.

Veel kinderen met een vorm van autisme maken gebruik van leerlingenvervoer. Dan is een “vaste” chauffeur en kennis van de doelgroep erg belangrijk. Geregeld wordt het vervoer omgegooid. Chauffeurs nemen soms ontslag omdat ze niet meer voor het bedrijf willen werken. Ouders krijgen pas de middag van te voren bericht dat hun kind de volgende dag een andere chauffeur krijgt.  Er wordt geen rekening gehouden met de doelgroep. Als de bus maar vol zit.

SP Oude IJsselstreek en SP Doetinchem zijn een meldpunt gestart om een beter beeld te kunnen krijgen van wat er speelt. Klachten en opmerkingen over het vervoer kunt u hier melden. Wij kunnen op basis van uw meldingen met de gemeenten in overleg  om betere kwaliteit van het vervoer af te dwingen. Klik hier om naar het enquêteformulier op de website van SP Oude IJsselstreek te gaan.

U bent hier