h

meer dan 600 handtekeningen tegen de bezuinigingen op de zorg

Blijf niet mokkend aan de kant staan...

9 september 2014

meer dan 600 handtekeningen tegen de bezuinigingen op de zorg

De SP strijd samen met o.a. de FNV tegen de afbraak van de zorg. Tijdens stadsfeest zaterdag 6 september heeft de SP samen met enkele medewerksters uit de zorg handtekeningen verzameld voor de petitie "Red de Zorg" van FNV voor Zorg.

In de Wet Langdurige Zorg wil het kabinet regelen dat alleen ouderen die zware zorg nodig hebben nog in een zorginstelling terecht kunnen. Maar zo lang het kabinet tegelijkertijd op de zorg thuis enorm bezuinigt , zal dit ten koste gaan van de zorg voor onze kwetsbare ouderen.

Omdat verzorgingstehuizen gesloten worden en er wordt bezuinigt op de thuiszorg gaan er ook tienduizenden banen verloren. Terwijl het werk gewoon blijft bestaan, want er komen alleen maar meer ouderen in ons land.

De meeste mensen zijn het hier niet mee eens. Tijdens het stadsfeest namen ze dan ook de moeite om de petitie in te vullen en te tekenen. En zo zijn er weer meer dan 600 handtekeningen verzameld en komt het doel van landelijk 100.000 handtekeningen weer wat dichter bij.

Ben je ons niet tegen gekomen en wil je de petitie wel ondertekenen? Dat kan ook digitaal op http://www.fnvvoorzorg.nl/forms/red-de-zorg/

 

U bent hier