h

Emile Roemer was te gast bij politiek cafe Piment

Blijf niet mokkend aan de kant staan...

12 oktober 2014

Emile Roemer was te gast bij politiek cafe Piment

Emile Roemer was vanmiddag te gast bij Politiek Cafe Piment van Wouke van Scherrenburg in Schouwburg Amphion (Doetinchem). Hij vertelde onder andere waarom de SP niet voor het bombarderen van IS is, maar wel bereid is een actie te steunen om mensen te redden die door genocide bedreigt worden.
"Je kunt mensen tenslotte niet de moderne wereld in bombarderen." zei hij eerder al hierover. Wel kunnen we zorgen dat IS geen olie meer kwijt kan en niet meer over financiën kan beschikken. Het is een zeer complexe situatie waarin verschillende volken elkaar al meer dan een eeuw onderdrukken en naar het leven staan.

De regering van Turkije speelt in dit conflict een hele dubieuze rol, door wel olie door te laten vanuit IS Turkije in en strijders die IS willen helpen ook door te laten Syrie in. En door tegelijkertijd geen Koerden door te laten om hun familie te helpen in bijvoorbeeld Kobani. 

Emile kreeg applaus van het gehele publiek toen hij zei dat de pers zich niet zo moest richten op een enkel woord of verspreking van iemand en noemde daarbij Frans Timmermans als voorbeeld, die wekenlang de hemel ingeprezen werd, maar na een verspreking in een verder goed interview bij Pauw compleet afgebrand werd.

U bent hier