h

Maatwerkoplossing mogelijk bij PGB betalingsproblemen SVB

Blijf niet mokkend aan de kant staan...

26 februari 2015

Maatwerkoplossing mogelijk bij PGB betalingsproblemen SVB

Foto: SP

Al sinds begin van het jaar zijn er grote problemen bij het SVB met uitbetaling van het PGB aan de zorgverleners. Als gevolg hiervan zijn er mensen die hun vaste lasten niet kunnen betalen omdat ze geen inkomen meer hebben. Of  er zijn zorgverleners die hun werkzaamheden daarom hebben moeten staken.

Fractievoorzitter Hans Boerwinkel heeft daarom namens de SP aan het college van B&W gevraagd om indien nodig een voorschot te verstrekken aan diegenen die in financiele problemen komen door de problemen bij het SVB.

Het college heeft toegezegd dat inwoners die zich bij de gemeente melden met problemen met de uitbetaling door het SVB in eerste instantie geholpen worden door contact op te nemen met het Rapid Respons team. In veel gevallen leidt dit tot betaling binnen 5 dagen. In dringende gevallen kan dit ook binnen een dag.

Als dit niet tot een oplossing van het probleem leidt en de zorgverlener komt financieel in de problemen, omdat de vaste lasten niet meer betaald kunnen worden of er geen geld is om van te leven, dan past de gemeente maatwerk toe.

Op de pagina van de gemeente staan een aantal tips hoe zelf te handelen of via de belangenvereniging Per Saldo. Maar kom je er zelf niet uit, neem dan contact op met de gemeente via 0314-377377 en vraag naar het Zorgplein. Daar wordt je geholpen en wordt er indien nodig dus maatwerk geleverd.
Als dit om welke reden dan ook niet lukt horen wij dat graag. U kunt uw ervaringen delen op ons meldpunt.

U bent hier