h

Nieuws

Blijf niet mokkend aan de kant staan...

26 september 2022

SP Doetinchem geeft niet op: aanvragen van energietoeslag is weer mogelijk

Foto: SP

Steeds meer mensen hebben moeite met het betalen van hun alsmaar hoger oplopende energierekening. Veel gemeenten hebben de mogelijkheid om voor de energietoeslag in aanmerking te komen al uitgebreid, maar Doetinchem nog niet. Tot onze grote verbazing bleek ook nog eens dat het maar tot eind juni mogelijk was om de toeslag aan te vragen. Dit zou betekenen dat heel veel mensen die wel recht op de toeslag hebben, alsnog buiten de boot vallen omdat ze `te laat` zijn.

Lees verder
18 september 2022

SP Doetinchem op PrinsjesdagProtest: Nu is het genoeg!

Foto: SP

Met duizenden stonden we zaterdag 17 september op tegen dit kabinet, want de kosten moeten nu omlaag. Ook SP Doetinchem was daarbij aanwezig.

Lees verder
11 september 2022

SP Doetinchem in actie voor meer koopkracht

Foto: SP

Steeds meer mensen komen in de problemen door de gestegen kosten voor energie, boodschappen en tanken. Bijna één op de tien kinderen leeft volgend jaar zelfs in armoede, heeft het CPB onlangs bekend gemaakt. Terwijl de winsten van grote bedrijven torenhoog zijn, stijgende de kosten voor mensen en blijven de inkomens achter. De SP in Doetinchem is daarom al de hele zomer met een campagne bezig voor meer koopkracht. Volgens de partij moeten de kosten omlaag en de inkomens omhoog.

Lees verder
28 augustus 2022

GRATIS MET DE BUS MEE NAAR HET PRINSJESDAGPROTEST OP 17 SEPTEMBER

Foto: SP

De SP afdelingen Doetinchem, Zutphen en Apeldoorn hebben een bus geregeld om op 17 september naar het PrinsjesdagProtest in Den Haag te gaan en jij kunt gratis mee! Stuur dan een email naar doetinchem@sp.nl, maar wacht niet te lang, want er zijn maar een beperkt aantal plaatsen.

Lees verder
30 juni 2022

Zaterdag 2 juli SuperZaterdag Kosten Omlaag in Doetinchem

Foto: SP

Steeds meer mensen hebben moeite om de rekeningen te betalen. Terwijl de kosten stijgen, blijven onze lonen, uitkeringen en AOW al jaren achter. Boodschappen, de energierekening, tanken en de huur, het wordt allemaal duurder waardoor steeds meer mensen in de knel komen. Dit terwijl de economie groeit, grote bedrijven enorme winsten maken en de superrijken alleen maar rijker worden. Dit zorgt voor een grotere ongelijkheid en steeds meer problemen voor mensen. Daarom moet er nu een noodplan komen, de kosten moeten omlaag!

Lees verder
22 juni 2022

Kosten omlaag, inkomen omhoog, ook in Doetinchem

Foto: SP

Steeds meer mensen hebben moeite om de rekeningen te betalen. Terwijl de kosten stijgen, blijven onze lonen, uitkeringen en AOW al jaren achter. Boodschappen, de energierekening, tanken en de huur, het wordt allemaal duurder waardoor steeds meer mensen in de knel komen.Dit terwijl de economie groeit, grote bedrijven enorme winsten maken en de superrijken alleen maar rijker worden. Dit zorgt voor een grotere ongelijkheid en steeds meer problemen voor mensen. Daarom moet er nu een noodplan komen, de kosten moeten omlaag!

Lees verder
9 juni 2022

Nieuwe coalitie van start zonder concrete plannen

Foto: SP Doetinchem

2,5 maand na de verkiezingen is er eindelijk een coalitieakkoord. Er staan veel onderwerpen in, maar erg concreet wordt het niet. Optimistisch als de SP is, gaan wij er dan ook vanuit dat er dus heel veel ruimte is voor de SP om met concrete voorstellen te komen, zodat we samen ervoor kunnen zorgen dat onze inwoners er beter van worden.

Lees verder
31 mei 2022

Waar blijft het coalitieakkoord?

Foto: SP

De gemeenteraadsverkiezingen liggen alweer bijna 3 maanden achter ons. De uitslag in Doetinchem heeft duidelijk gemaakt dat er een verschuiving is in het zetelaantal van verschillende partijen. Voor de coalitieonderhandelingen zou dit niet veel verandering hoeven brengen, omdat van de 5 collegepartijen alleen Groen Links ingeruild is voor Gemeente Belangen Doetinchem.

Lees verder
4 maart 2022

Ga stemmen en win een buurtfeest!

Foto: HB

In Doetinchem kun je met jouw buurt een prijs winnen door naar de stembus te gaan. De SP zal een buurtfeest organiseren voor de Doetinchemse buurt waar de opkomst tijdens de komende gemeenteraadsverkiezingen het meeste is gestegen.

Lees verder
3 maart 2022

Kom 5 maart in Den Haag in actie tegen de oorlog in Oekraïne

Foto: SP

Oorlog is afschuwelijk. Vooral omdat zelden de politieke elite erdoor geraakt wordt, maar altijd de gewone mensen in het land. Zij lijden onder de agressie en het geweld van hun machthebbers. Het is verschrikkelijk dat er nu weer een oorlog is in Europa omdat Rusland een ongekend brutale aanval op Oekraïne doet. Poetin kiest eenzijdig voor een militaire aanval, een grove schending van het internationaal recht. De berichten over slachtoffers en vluchtelingen nemen toe.

Lees verder

Pagina's