h

Gera Matobo

Blijf niet mokkend aan de kant staan...

06-11721525

Gera Matobo, geboren als Gera Stam op 27 januari 1967 in Almelo. Toen ik 16 was, zijn we verhuisd naar Wehl. Daarna heb ik in verschillende plaatsen gewoond en gestudeerd. Tijdens mijn studie Kunstgeschiedenis kreeg ik de kans om drie maanden naar New York te gaan. Daar leerde ik mijn man Mawela Matobo kennen. We zijn nu ruim twintig jaar getrouwd, en sinds vorig jaar zijn we helemaal gesetteld in Gaanderen. Daar wonen we samen met onze twee honden Mojo en Joly.

Lievelingsboek: De boeken van Annejet van der Zijl en Arthur Japin. Gebaseerd op ware personen en gebeurtenissen maar geschreven als een roman.

Favoriete Film: dat zijn er twee: Dead Poet’s Society en Shawshank Redemption

Favoriete Tv-programma’s: Britse series maar ook House of Cards

Favoriete Muziek: Sting! Als sinds Message in a bottle uit 1979!

Favoriete sport: Hardlopen, fitnessen, yoga

Favoriete vakantiebestemming: Cyprus

Favoriete gerecht: Aardbeien

Hou je van kunst en waarom?: het prikkelt je om na te denken over zaken die je op het eerste gezicht misschien raar vindt of niet snapt.

Woonplaats, wat is jouw gevoel met Doetinchem? Toch een beetje terug naar mijn roots. Heerlijk om weer dichtbij de familie te wonen, en de Achterhoekse mentaliteit past me prima.

Zit politiek in je familie? Jazeker, mijn vader Harm Stam was in Wehl altijd actief voor de lokale partij Voortuitgang Voor Wehl, later is hij actief geworden voor de SP.

Hoe en waarom ben je bij de SP terecht gekomen? In 2010 ben ik lid geworden, en in 2012 ging ik tijdens een campagne in Haarlem eens helpen met flyeren. Daarna is het snel gegaan. Zo ben ik onder andere bestuurslid geweest in Haarlem en heb ik deelgenomen aan de intensieve tweejarige SP opleiding van de groep van 30.

Wat is voor jou de meest inspirerende historische gebeurtenis of persoon? De val van de muur in Berlijn. Deze gebeurtenis staat symbool voor verandering en vernieuwing, en wat er allemaal mogelijk is als gewone mensen de gang van zaken zoals van bovenaf opgelegd, niet meer pikken.

Wat zou je doen als je morgen de loterij wint? Beetje uitgeven, beetje sparen, beetje delen.

U bent hier