h

Marijke Rűtten-Kemperman

Blijf niet mokkend aan de kant staan...

06-22054371

Marijke is op 23 mei 1954 geboren en getogen in Wehl. Ze is getrouwd, moeder van 2 zonen (1984 en 1986) en oma van 1 kleinzoon. Marijke is in 2008 lid geworden van de SP. Van 2014 tot 2022 was zij raadslid voor de SP in de Doetinchemse gemeenteraad en sinds november 2021 is ze organisatiesecretaris van onze afdeling.

Achtergrond

Tot 2016 heb ik in de ouderenzorg gewerkt en dat heb ik 46,5 jaar met veel plezier op verschillende plekken gedaan. In Wehl ben ik lid van de werk- en stuurgroep Wehlse Kracht en we zijn nu een onderzoek gestart naar de laatste ontwikkelingen van het informele en formele zorglandschap van Wehl en Nieuw-Wehl.

Hobby's

 Ik hou van lezen, fietsen en een mooie film kijken. Motorsport is mijn favoriete sport om naar te kijken en ook de autosport vind ik mooi, als er maar spanning in zit.

Vakantie

Mijn favoriete vakantieland is Zwitserland

Eten

Ik lust (bijna) alles

Hoe en waarom ben je bij de SP terecht gekomen?

Ik ben bij de SP terecht gekomen nadat in Wehl het Bejaardencentrum moest verdwijnen, er zou een nieuw wooncentrum voor ouderen voor terugkomen met alleen een PG-afdeling voor mensen met dementie. Alle inwoners die toen in Oldershove woonden waren op een onverklaarbare wijze genezen verklaard en moesten weer op zichzelf gaan wonen met alle gevolgen van dien. De SP (toen nog uit Doesburg) heeft hier nog een avond georganiseerd waar ook Agnes Kant aanwezig was, dit gaf mij de spirit om me aan te sluiten bij de SP.

Zit politiek in je familie?

Politiek zit niet in mijn familie, de eerste keer dat ik stemde heb ik PPR gestemd.

Wat zou je doen als je morgen de loterij wint?

Mijn kinderen laten meegenieten. En bij een heel groot bedrag, een huisje kopen in de Zwitserse bergen en genieten van de rust.

Hoe ga je je ontspannen na een zware dag?

Echt zware dagen heb ik niet meer maar ik houd wel van een rustige avond.

U bent hier