h

De SP staat als enige op weekmarkt Wehl

Blijf niet mokkend aan de kant staan...

24 februari 2011

De SP staat als enige op weekmarkt Wehl

Harm Stam onze tijdelijke voorzitter spreekt duidelijke taal. "Als het aan Wehl ligt wordt de SP de grootste partij van de Achterhoek". Naast Marja Lukassen, ons Wehlse gemeenteraadslid, stonden er nog 6 andere SP leden bij onze kraam. Jammer dat de andere partijen er niet bij waren.

Van een bruisende verkiezingsmarkt was geen sprake. Jammer! Net als de weekmarken van Silvolde en 's-Heerenberg was de SP de enige politieke partij die de kiezers in Wehl opzocht. In de dorpen lijkt het traditionele CDA groen te zijn verdwenen.

De Wehlse inbreng in de Doetinchemse SP afdeling mag er wezen. We vergaderen meestal in "Ons Huis" in Wehl. Harm Stam heeft, als tijdelijk voorzitter van de SP, wonderen verricht voor de SP in gemeente Doetinchem. Zijn rol als campagneleider heeft hij met groot succes vervuld.

Marja Lukassen staat op de kandidaten- lijst voor de provinciale verkiezingen. Zij staat op de 22e plaatst en is onze Wehlse SP kandidaat. De Wehlse gemeenschap is hecht en dat merk je op straat. Iedereen praat zonder een blad voor de mond te nemen.

De hoofdthema's op straat zijn:

- De angst van de kiezers dat de ellende na 2 maart pas echt begint.
- De door GroenLinks geïnitieerde uitzending van 550 militairen en agenten om in Afghanistan "politieagenten" voor de Afghaanse regering dan wel de Taliban op te leiden.
- De komst van de Megchelse en Ettense Megastallen die door de huidige Gelderse coalitie van PvdA, CDA en CU niet wordt tegengehouden.
- De leegloop van het platteland.

Het bizar slechte openbaar vervoer wordt, naast het gebrek aan werk voor hoogopgeleiden en Hbo-opleidingen, gezien als de oorzaak van het wegtrekken van de jeugd naar de grote stad.

Het meest confronterende is: Veel ouderen hebben er zich al bij neergelegd. De kracht om te vechten tegen de vergrijzing lijkt te zijn verdwenen. Lang niet iedereen heeft de moed opgegeven. Een nog jeugdige 60-er uit Wehl vertelde ons:

"Gelukkig dat er nog een partij is als de SP. Ik ga, deze keer voor het eerst, op jullie stemmen!".

En dan Emile Roemer. Op elke markt heb je mensen die een andere politieke voorkeur hebben. Zelfs in de tijd van Jan Marijnissen waren er mensen die iets negatiefs te vertellen hadden over onze fractievoorzitter in de 2e kamer.

In de afgelopen weken heb ik nog niemand, van uiterst links tot uiterst rechts, iets negatiefs over onze Emile horen zeggen. Alleen Roem voor Roemer!

U bent hier