h

Congres SP in Rotterdam

Blijf niet mokkend aan de kant staan...

30 januari 2010

Congres SP in Rotterdam

Zaterdag zijn Peter de Vos, Bas Waterham en Oude Ijsselstreek SP'er Gerard Hubers naar het grote SP congres in Rotterdam getogen. Andere actieve leden stonden die dag in de kou op het Simonsplein.

Tijdens dit congres werd het beginselprogramma van onze partij Heel de Mens onder de loep genomen. Dit programma bestaat al ruim 10 jaar en aan de afdelingen is de afgelopen tijd het verzoek gekomen om kritisch te kijken of het nog up to date is. En dat is het. Nog steeds waart het neoliberale spook door Nederland. Ondanks de juiste analyse van de SP (lees Heel de Mens) over de desastreuze gevolgen die het superkapitalistische systeem voor de sociale samenhang en solidariteit heeft trekt dit kabinet zich er geen moer van aan en gaan ze gewoon door om de publieke sector op de markt te gooien.Mooi voorbeeld hiervan is het plan van minister Klink (CDA) om de concurrentie tussen ziekenhuizen te bevorderen.

Tijdens het congres werd aandacht gevraagd voor de SP actie van de schoonmakers.

actie van de schoonmakers

Maar terug naar het congres. 1200 enthousiaste SP'ers uit heel het land hebben een nieuw partijbestuur gekozen en zich uitesproken om de fundamenten van de SP te versterken. De fundamenten van de SP zijn de afdelingen. De actieve leden van de afdelingen zijn de ogen en oren voor onder andere onze tweede kamerleden. Zo weten we wat er leeft bij de mensen in de buurt.

In haar slottoespraak maakte Agnes Kant strijdvaardig duidelijk dat ondanks een dip in de peilingen de SP door haar fundament en visie geen modepartij is maar een blijvertje die klaar is om te regeren. Lokaal, provinciaal en landelijk.

U bent hier