h

Nieuws van de afdeling

Blijf niet mokkend aan de kant staan...

14 september 2021

Jasper Knipping volgt Hans Boerwinkel op als voorman van de SP

Foto: Peter de Vos

Op 16 maart 2022 zijn er weer gemeenteraadsverkiezingen. Deze lokale verkiezingen zijn enorm belangrijk voor de inwoners van de mooie gemeente Doetinchem. Dat vraagt om scherpe keuzes. We zijn blij dat de leden van de SP Jasper Knipping unaniem gekozen hebben om voorop te gaan in de strijd voor onze inwoners.

Lees verder
15 juli 2021

Zelfbewoningsplicht grote stap dichterbij

Foto: SP / sp.nl

Tijdens de laatste raadsvergadering van dit politieke jaar is het voorstel van de SP om te onderzoeken hoe we ervoor kunnen zorgen dat woningen niet door beleggers of huisjesmelkers worden gekocht aangenomen.

Lees verder
9 juli 2021

Voorlopig geen besluit tot het plaatsen van windmolens

Foto: SP

Doetinchem zal voorlopig geen besluit nemen tot het plaatsen van windmolens. Het voorstel van de SP samen met de VVD en mede-ingediend door CDA, GroenLinks, PvlM en GBD werd tijdens de raadsvergadering van 8 juli unaniem aangenomen.

Lees verder
18 april 2021

Peter de Vos ontvangt Zilveren Tomaat

Foto: Bas Stoffelsen / Gelderland.sp.nl

Tijdens de Gelderse SP regioconferentie van zondag 18 april heeft Peter de Vos de Zilveren Tomaat ontvangen vanwege zijn verdiensten voor de provincie en voor de afdeling Doetinchem.

Lees verder
1 maart 2021

Geen mega-windmolens tussen De Huet en Keppel

Foto: Tegenwind

Een grote groep ongeruste bewoners hebben de actiegroep "Tegenwind Oude IJssel" opgericht om de komst van mega windmolens tegen te houden. De SP trekt met hen op om dit plan tegen te houden.

Lees verder
10 februari 2021

SUCCES! HUREN VAN SOCIALE HUURWONINGEN WORDEN BEVROREN

Foto: Hans Boerwinkel

Een voorstel van de SP is op 9 februari in de Tweede Kamer aangenomen om de huren van mensen die in een sociale huurwoning wonen te bevriezen. Kandidaat Tweede Kamerlid en fractievoorzitter SP Doetinchem Hans Boerwinkel: 'Dit is heel goed nieuws voor huurders. Afgelopen jaar hebben we in Doetinchem hier samen met huurders ook voor gestreden. Opnieuw blijkt dat de aanhouder wint! Nadat de Eerste Kamer een voorstel hiervoor had aangenomen en nu ook de Tweede Kamer dit heel breed wil, kan minister Ollongren niet anders dan dit uitvoeren.' Het aannemen van dit voorstel betekent dat de huurverhoging op 1 juli 2021 voor sociale huurwoningen niet doorgaat.

Lees verder

Pagina's

U bent hier