h

Nieuws van de afdeling

Blijf niet mokkend aan de kant staan...

28 juni 2024

Prullenbakken van de Caenstraat voor de gemeenteraad

Foto: SP

De bewoners van de Caenstraat hebben op een ludieke manier de problemen met het afval in hun buurt onder de aandacht gebracht tijdens de gemeenteraadsvergadering.

Lees verder
27 mei 2024

25 MEI: SUPERZATERDAG IN ARNHEM

Foto: SP

Één nationaal OV-bedrijf, waardoor ons Openbaar Vervoer beter en betaalbaar wordt. Door het invoeren van een miljonairsbelasting kunnen dit soort publieke voorzieningen worden bekostigd. Dé inzet voor de verkiezingen van het Europese Parlement: Samen komen wij op voor een Europa waar niet de winsten, maar de mensen voorop staan!

Lees verder
22 mei 2024

Gelderse SP-afdelingen massaal in actie voor fatsoenlijk openbaar vervoer

Foto: SP

Op zaterdag 25 mei komen bijna alle SP-afdelingen uit Gelderland samen in Arnhem. Zij komen op het Arnhemse Centraal Station in actie voor goed bereikbaar en betaalbaar openbaar vervoer, dat in collectieve handen is. De SP ergert zich al lange tijd aan de grote hoeveelheid private vervoersbedrijven en ziet in plaats daarvan liever één regionale of nationale vervoerder. Arnhem is bewust gekozen als symbolische locatie: Op Station Arnhem komen verschillende vervoerders bij elkaar en mensen moeten hier vaak meerdere malen van vervoerder wisselen. Dat is natuurlijk gekkenwerk. Zeker als je bedenkt dat veel van die vervoerders in handen zijn van buitenlandse investeerders.

Lees verder
8 mei 2024

Bewoners Caenstraat presenteren Zwartboek over afvalproblemen

Foto: SP

Woensdagmiddag 8 mei werd een zwartboek gepresenteerd door het actiecomité STOP afvaloverlast Caenstraat. Zij zijn het zat dat er niet naar hen geluisterd wordt. De Gemeente, Sité en Buha waren uitgenodigd maar schitterden door afwezigheid. Ze bleken allemaal te druk om het zwartboek van Jeroen Peters, woordvoerder van de bewoners, in ontvangst te nemen. Dit weerhield het actiecomité er echter niet van om, met begeleiding van onze Doetinchemse SP'er Erik van der Woude, de al geplande bijeenkomst toch door te laten gaan.

Lees verder
5 april 2024

SP DOETINCHEM STEMT TEGEN NIEUWE PARKEERVISIE

Foto: SP

Tijdens de raadsvergadering van 28 maart werd de nieuwe Parkeervisie behandeld. En zoals in het Doetinchems Vizier van 2 april ook te lezen was heeft de fractie van SP Doetinchem hier niet mee ingestemd.

Lees verder
20 maart 2024

GOED BEZOCHTE BIJEENKOMST OVER AFVAL IN DE CAENSTRAAT

Foto: SP

Eind 2023 zijn vrijwilligers van SP Doetinchem begonnen met een onderzoek onder de bewoners van de flats aan de Caenstraat naar aanleiding van klachten over de problemen die zij ondervinden met het afvalbeleid van BuHa en Sité. We gingen bij de bewoners langs en openden een online meldpunt. De uitkomst was reden voor de SP om op 16 maart jl. een bijeenkomst te organiseren die goed bezocht werd. Met de aanwezige bewoners bespraken we de problemen en hebben een begin gemaakt met het bedenken van oplossingen voor het afvalprobleem in de buurt.

Lees verder

Pagina's

U bent hier