h

Nieuws uit 2020

Blijf niet mokkend aan de kant staan...

18 december 2020

SP-SUCCES: NU OOK IN DOETINCHEM EEN REFERENDUM MOGELIJK

Foto: SP

Eén stem meer hadden we nodig na de eerste stemming om een referendum mogelijk te maken in de gemeente Doetinchem. En die ene stem meer, die was er donderdagavond 17 december 2020 in de raad van Doetinchem. Vanaf nu kunnen belangrijke onderwerpen voorgelegd worden aan de inwoners van Doetinchem. En daar zijn we heel blij mee, want hiermee is een flinke stap gezet in de versterking van onze lokale democratie.

Lees verder
27 november 2020

Gratis goede mondkapjes voor minima verspreid

Foto: SP

Donderdag 26 november heeft SB-post de mondkapjes bij Laborijn opgehaald om naar mensen met een laag inkomen en naar de wijkteams te brengen. De SP is blij dat daarmee ons aangenomen voorstel in de raad van 5 november zo snel is opgepakt en uitgevoerd.

Lees verder
14 november 2020

VOOR EEN FIJNE KERST VOOR DE KINDEREN

Foto: SP

KIEZEN TUSSEN WARM AVONDETEN OF EEN CADEAUTJE VOOR JE KINDEREN. DAT IS DE KEUZE WAAR VEEL OUDERS VAN DE TOESLAGENAFFAIRE VOOR STAAN TIJDENS DE FEESTDAGEN. NOG STEEDS ZITTEN VELEN VAN HEN IN DIEPE ELLENDE, OMDAT ZIJ DOOR DE BELASTINGDIENST ONTERECHT BESCHULDIGD ZIJN VAN FRAUDE MET KINDEROPVANGTOESLAG. EEN HANDJEVOL OUDERS IS NU GEHOLPEN, MAAR VOOR VELEN DUURT HET VÉÉL TE LANG. NOG EVEN EN DAN STAAN DE FEESTDAGEN WEER VOOR DE DEUR.

Lees verder
6 november 2020

Gratis duurzame mondkapjes voor minima in Doetinchem

Foto: SP

Mondkapjes zijn al verplicht in het openbaarvervoer en worden binnenkort waarschijnlijk ook verplicht in openbare ruimtes, zoals winkels. De crisis heeft enorme gevolgen voor vrijwel iedereen, maar als je toch al weinig te besteden hebt is het in deze tijd extra moeilijk.
Om minima een beetje te helpen is gisteren het voorstel van SP Doetinchem raadsbreed aangenomen om gratis mondkapjes voor deze groep inwoners te verstrekken. 

Lees verder
6 november 2020

Mondzorg voor alle kinderen!

Foto: renatalferro / pixabay

Er is een belangrijke stap gezet om mondzorg voor alle kinderen in Doetinchem beschikbaar te maken. De SP is in Doetinchem al een aantal jaar bezig om mondzorg bij jeugd beter toegankelijk te maken en dat is nodig, want in sommige wijken blijkt 25% tot 30% van de jeugd geen preventieve mondzorg te krijgen.

Lees verder
25 oktober 2020

Spoedeisende hulp moet blijven in Doetinchem en Winterswijk

Foto: SP

In een zogenaamde ‘houtskoolschets’ worden plannen gelanceerd voor het opheffen van spoedeisende hulp in het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem en het SKB in Winterswijk. Het is onacceptabel dat de zorg in de Achterhoek verschraalt en we voor spoedzorg lang moeten reizen, terwijl we nu uitstekende spoedzorg dichtbij huis hebben.

Lees verder

Pagina's

U bent hier