h

Nieuws uit 2015

Blijf niet mokkend aan de kant staan...

28 december 2015

Stop werken zonder loon bij Stichting Sent!

Foto: SP

Woensdag 23 december bracht Hans Boerwinkel (fractievoorzitter SP Doetinchem) samen met Patrick Ott (fractievoorzitter SP Doesburg) en Frans van den Krul (FNV) een bezoek aan Stichting Sent naar aanleiding van uiteenlopende verhalen over hoe bijstandsgerechtigden daar verplicht moeten werken.

Lees verder
13 december 2015

SP en thuiszorgmedewerkers weer in actie

Foto: SP

De SP afdeling Doetinchem voerde zaterdag samen met thuiszorgmedewerkers op het Simonsplein actie voor het behoud van werkgelegenheid en zorg in de thuiszorg. SP, FNV en de thuiszorgmedewerkers voeren al jaren actie en dit heeft vorige week tot een akkoord geleid. Strijd blijkt te lonen, en dit is een goede eerste stap! Maar de problemen zijn nog niet opgelost en de thuiszorg medewerkers verdienen maximale steun en zekerheid.

Lees verder
10 december 2015

ACTIE ZATERDAG 12 DECEMBER SIMONSPLEIN DOETINCHEM!

Foto: SP

Beste lezer: kom aanstaande zaterdag 12 december om 11.00 uur naar het Simonsplein in het hart van Doetinchem. Daar voeren we als SP actie omdat het ons iets uitmaakt wat er binnenkort gebeurt met de 12.000 thuiszorgmedewerkers die hun baan dreigen te verliezen. We voeren daar als SP actie omdat het ons iets uitmaakt wat er binnenkort gebeurt met de 40.000 cliënten die hun vaste thuiszorgmedewerkers dreigen kwijt te raken en die snakken naar een beetje zekerheid.

Lees verder
30 november 2015

21e partijcongres

Foto: SP

Tijdens het 21e partij congres in Maarssen op 28 november 2015, was afdeling Doetinchem vertegewoordigd door Saskia, Hans en Denan.
Na een inleiding werd officieel afscheid van Jan Marijnissen genomen. Een historisch moment!

Lees verder
8 november 2015

coalitie blijft gesloten blok

Foto: SP

Donderdag 5 november is de begroting voor 2016 behandeld in de gemeenteraad van Doetinchem. De SP had, samen met de PVdA en Gemeentebelangen Doetinchem een alternatieve begroting gemaakt. Helaas heeft de coalitie het aanpassen van de begroting op geen enkel vlak serieus willen bespreken. De rijen bleven gesloten. Het college bepaalt en de coalitiepartijen lopen er als makke schapen achteraan.

Lees verder
3 november 2015

Begroting 2016: ‘College toont ware gezicht. Dat moet echt anders!’

Foto: SP

Op 5 november aanstaande gaat de Doetinchemse gemeenteraad in debat over de politieke keuzes voor 2016. Gebeurde er de eerste twee jaar na de verkiezingen nog relatief weinig, met de Begroting 2016 laat het college zijn ware gezicht zien. Er wordt flink bezuinigd. Op de huishoudelijke hulp, op het sporten en de muzieklessen voor kinderen die in armoede leven, op de vrijwilligersvergoeding voor mensen met een uitkering, op de bijzondere bijstand.

Lees verder

Pagina's

U bent hier