h

21e partijcongres

Blijf niet mokkend aan de kant staan...

30 november 2015

21e partijcongres

Foto: SP

Tijdens het 21e partij congres in Maarssen op 28 november 2015, was afdeling Doetinchem vertegewoordigd door Saskia, Hans en Denan.
Na een inleiding werd officieel afscheid van Jan Marijnissen genomen. Een historisch moment!

Foto: SP

Een aantal sprekers heeft zich gemeld om hun argumenten voor de kandidaten voor het voorzitterschap van de SP nader toe te lichten en steun voor hen te vragen. Daarna heeft ook een aantal afgevaardigden de kans gekregen om hun amendementen en moties toe te lichten. Na de eerste termijn heeft de congrescommissie haar visie op de voorgestelde amendementen en moties toegelicht. In de pauze is er gestemd over de bestuursleden.
Na de pauze was de tweede termijn over de amendementen en lezingen. Een aantal zijn alsnog overgenomen, waaronder amendement 163. Hier ging het om extra geld voor ROOD.

In de loop van de middag kregen we de resultaten van het stemmen te horen. Ron Meijer is de nieuwe Voorzitter met 59% van de stemmen. Sharon kreeg 41% van de stemmen. En er volgde een sterke en inspirerende eerste speech van onze nieuwe voorzitter!

Foto: SP

Hans van Heijningen is opnieuw tot algemene secretaris gekozen en de overige bestuursleden zijn gekozen conform de voordracht van de congrescommissie. Wij feliciteren hen en wensen hen succes!
Het einde van de dag stond in het teken van de resolutie en gingen we over tot stemmen.
Na een hele mooie slotspeech van Emile Roemer gingen de SP leden schouder aan schouder naar buiten; Vernieuwd en strijdbaar!

U bent hier