h

coalitie blijft gesloten blok

Blijf niet mokkend aan de kant staan...

8 november 2015

coalitie blijft gesloten blok

Foto: SP

Donderdag 5 november is de begroting voor 2016 behandeld in de gemeenteraad van Doetinchem. De SP had, samen met de PVdA en Gemeentebelangen Doetinchem een alternatieve begroting gemaakt. Helaas heeft de coalitie het aanpassen van de begroting op geen enkel vlak serieus willen bespreken. De rijen bleven gesloten. Het college bepaalt en de coalitiepartijen lopen er als makke schapen achteraan.

Het meest teleurstellend was het optreden van Groenlinks. De partij die dit rechtse college aan een meerderheid heeft geholpen en inhoudelijk vrijwel nergens op in ging. Het repareren van de bezuinigen op armoedebeleid? Repareren van vermogensnorm voor bijzondere bijstand? Extra geld voor huishoudelijke hulp en PGB? Minder geld naar onderhoud wegen en meer naar fiets- en voetpaden? Overal waren zij tegen! Het is wel duidelijk geworden wat een verkiezingsprogramma van GroenLinks waard is.  Zij verkiezen het pluche boven hun eigen gedachtengoed.

Maar ook de PvLM steunde het college vrijwel volledig. Terwijl deze partij toch bestaat uit voormalige leden van linkse partijen. Ook zij kozen voor de stenen ipv de mensen!

Hieronder kunt u de algemene beschouwingen en het betoog in de tweede termijn (begroting 2016) lezen van Hans Boerwinkel, fractievoorzitter van de SP. Kwestie van een klik op de link.

U bent hier