h

Nieuws uit 2013

Blijf niet mokkend aan de kant staan...

23 december 2013

Boos op de politiek

Zaterdag 21 december 2013 stonden we met een flink aantal kandidaat raadsleden en andere actieve SP leden op het Simonsplein met de SoePexpres. Onder het genot van een kopje warme tomatensoep hebben we de bezoekers van de binnenstad gevraagd wat zij graag veranderd willen zien in Doetinchem. De verschillende ideeën  zijn op een papieren tomaat geschreven en in een kerstboom gehangen. De beste ideeën worden er binnenkort uit geselecteerd en het beste idee krijgt een mooie warme SP sweater.

Lees verder
3 december 2013

Stop de aanval op de minima

We kunnen allemaal te maken krijgen met  armoede. Wat een paar jaar geleden voor velen een ver van mijn bed show leek is inmiddels voor 656.000 huishoudens realiteit geworden. Armoede... niets ontziende armoede, eindjes aan elkaar knopen die niet aan elkaar te knopen zijn, altijd aan het einde van je inkomen een stukje maand over. Bij de voedselbank aan moeten kloppen omdat je onvoldoende geld overhoudt na je vaste lasten om de hele maand eten van te kopen.

Lees verder
30 november 2013

Manifestatie "Koopkracht en echte banen" succes

Meer dan 10.000 actievoerders vormden een lang lint door de Utrechtse binnenstad. Op zaterdag 30 november waren SP-ers uit heel Nederland naar de Utrechtse Jaarbeurs gekomen voor de aftrap van de campagne "Koopkracht en Echte Banen". De manifestatie georganiseerd door de AbvakaboFNV was daarmee een groot succes. 

Lees verder
23 november 2013

Renske Leijten naar Politiek Café Piment

Zondag 24 november is Renske Leijten te gast bij politiek café Piment. Het thema is deze keer: hoe gaan de gemeenten om met de decentralisaties nu het rijk veel taken over de schutting gooit zonder het bijbehorende geld. Is de burger nu overgeleverd aan willekeur, komen de gemeenten in financiële problemen en wie gaan die tekorten betalen?

Lees verder
23 november 2013

SP gaat buurten in Doetinchem noord

Op zaterdag 23 november 2013 zijn een aantal SP leden de buurt in gegaan in een gedeelte van Doetinchem Noord. In de omgeving van de Leerinkstraat hebben we de bewoners gevraagd naar hoe zij aankijken tegen hun huisvesting en hun buurt.

Lees verder
22 november 2013

Medewerkers Sensire vieren feest

Omdat succes ook gevierd mag worden heeft Abvakabo FNV vrijdagavond 22 november een feest georganiseerd in de Radstake in Varsseveld. Het werd een geweldige avond waar vrijwel iedereen die op een of andere manier bijgedragen had aan het succes van de medewerkers van Sensire aanwezig was.

Lees verder

Pagina's

U bent hier