h

De SP Doetinchem steunt de postbode!

Blijf niet mokkend aan de kant staan...

16 november 2010

De SP Doetinchem steunt de postbode!

Dikke oranje jassen met TNT op de rug. 70 mannen en vrouwen die zich niet voor de gek laten houden. Bij de poort hebben ze zich verzameld wachtend op de bus die hun naar den Haag zal brengen. De SP steunt al jaren de postbode. In Doetinchem was de SP als enige politieke partij aanwezig om de actievoerders een hart onder de riem te steken.

De SP is boos op de beleidsmakers van VVD, CDA, PVV en de directie van TNT post! Overal in Nederland gaan plaatselijke SP-ers op pad om de Stakers te steunen. In Doetinchem waren Peter de Vos (SP-kandidaat Provinciale Staten van Gelderland), Robert Ooms (SP-gemeenteraadslid Doetinchem) en Bas Waterham (Bestuurslid SP Doetinchem) aanwezig.

We hebben de actievoerders iets lekkers voor onderweg aangeboden. De TNT-ers weten het allemaal. Als het het gaat om solidariteit gaat moet je bij de SP zijn!


Robert Ooms tijdens de TNT actie

Afgelopen maandag liep het ultimatum van de bonden af met daarin de eis om het aantal gedwongen ontslagen bij TNT Post fors te verlagen. Het TNT postbedrijf vindt de eisen van de bonden ‘’onverantwoord en niet realiseerbaar’’. Dat betekent dat de bonden doorgaan met de landelijke 24-uursstaking en manifestatie in Den Haag!

Zoals iedereen weet, leidt de concurrentie in de post tot een “sociaal drama.” 15.000 banen staan op het spel. Banen waarvan de TNT-ers die vaak een gezin onderhouden of een hypotheek moeten afbetalen. Wat moeten ze als ze hun baan verliezen? Moeten ze hun kinderen van hun sportclub afhalen? De gemiddelde leeftijd van de TNT-ers ligt boven de 52 jaar. Bij zo’n groot ontslag in een kort tijdsbestek is het onrealistisch dat zij gelijkwaardig werk met voldoende loon vinden.

TNT is hard bezig om van echt werk pulpbanen te maken. Vaste krachten worden “overcompleet” verklaard terwijl er uitzendkrachten worden aangetrokken, zoals per 1 oktober 2010 is gebeurd. In tussen vertelt TNT overal vertelt dat de postmarkt zo hard krimpt dat er geen werk meer is voor ons! Flauwekul!

Bij de bedrijven Selektmail, Sandd en TNT-dochter Netwerk VSP verdienen mensen niet eens het minimumloon. De enige reden dat wij worden ontslagen is dat het bedrijf goedkoper personeel wil omdat concurrenten ook voor weinig geld mensen post laten bezorgen. Dat mag toch niet gebeuren in Nederland? Wij vinden dat de politiek voor een belangrijk deel verantwoordelijk is voor deze barre situatie. Wanneer maakt deze regering en de directie van TNT een einde aan dit sociale fiasco?

Website Red de Postbode

U bent hier