h

Van der Meijs. "De volgende keer neem ik een breiwerk mee."

Blijf niet mokkend aan de kant staan...

12 januari 2011

Van der Meijs. "De volgende keer neem ik een breiwerk mee."

"Nu ik niet mag twitteren tijdens de vergadering, ga ik maar een boek lezen", zei VVD-wethouder Loes van der Meijs donderdagavond voorafgaand aan de raadsvergadering in Doetinchem.Dat gedrag van de wethouder schoot SP-lid Marja Lukassen in het verkeerde keelgat. "Dat getwitter hing me al de keel uit, maar een boek lezen tijdens de raad is pure minachting", zegt Lukassen vrijdagochtend. "Een schandelijke vertoning."

Van der Meijs hield zich aan haar woord en opende haar boek toen ze klaar was met het agendapunt 'lokale media', dat onder haar portefeuille valt. Het Doetinchemse college had het twitterverbod vanuit de raad opgelegd gekregen. "Ik las een boek over onderwijsbeleid", zegt Van der Meijs. "De volgende keer neem ik een breiwerk mee."

Marja Lukassen staat binnen de Doetinchemse politiek bekend als een gemeenteraadslid die niet bang is om de vinger op de zere plek te leggen. De SP afgevaardigde in de Gemeenteraad van Doetinchem krijgt veel bijval vanuit het hele land.

Op de website van de Telegraaf hebben tot op heden 191 mensen gereageerd. De kritiek is niet mals. Een reactie:

"Dit is de reinste minachting van de mensen die in Doetinchem wonen. Hoe is het mogelijk dat zo'n vrouw als wethouder fungeert. Waarom lees ik niets over de voorzitter van de raadsvergadering? Die moet toch ingrijpen. Wat doet de fractievoorzitter van de VVD? Deze mevrouw dient onmiddellijk te worden vervangen door iemand die het ambt wel serieus neemt. Schandalige mutsenbreister! Bah!!"

Website Telegraaf

U bent hier