h

Gelukkig nieuwjaar!

Blijf niet mokkend aan de kant staan...

2 januari 2012

Gelukkig nieuwjaar!

Emile RoemerIk hoop dat u allemaal een goede jaarwisseling achter de rug hebt. Ten eerste wens ik u alle goeds voor u en degenen die u lief zijn. Dat 2012 maar een jaar mag worden, waarin u alle ruimte krijgt om uw dromen en ambities waar te maken en tijd door te brengen met de mensen met wie u dat het liefst doet.

Het zal een spannend jaar worden. Ongetwijfeld heeft u de talloze speculaties over de politiek in 2012 gelezen. De verhoudingen in het kabinet zouden op scherp staan en 2012 zou voor dit kabinet het jaar van de waarheid worden. Wat dat betreft is politiek net voetbal. Het komende jaar of de komende wedstrijd is al zo lang als ik me kan heugen het moment van de waarheid. Ik neem dus alle voorspellingen met een korreltje zout.

Wat wel zeker is, is dat dit kabinet in 2012 door zal willen gaan met het uithollen van de solidariteit en het vergroten van de verschillen tussen rijk en arm, gezond en ziek en mensen die een beetje hulp nodig hebben en mensen die het allemaal zelf wel redden.

Of het kabinet gaat vallen? Ik zal er geen traan om laten, maar ik reken nergens op. Waar ik wel op reken is uw steun. Die hebben we namelijk hard nodig. Als ik de peilingen mag geloven, vinden steeds meer mensen hoop in het toekomstbeeld dat de SP voor Nederland heeft. Dus of het kabinet nu valt of niet, ik hoop dat ik op u mag rekenen. Samen kunnen we de strijd aangaan tegen de kaalslag, de grijsheid en de tweedeling.

Laat u niet onderling verdelen. De strijd van de student voor zijn studiefinanciering is dezelfde als die van de schoonmaker voor een eerlijk loon. De strijd van de persoon die op een sociale werkplaats werkt, is dezelfde als die van de conducteur op de Amsterdamse tram. Daarom, sla de handen ineen, want samen staan we sterk!
Ik hoop dat 2012 een schitterend jaar wordt, waarin wij samen opkomen voor wat ons dierbaar is, 1 voor allen!

U bent hier