h

I have a dream

Blijf niet mokkend aan de kant staan...

24 juni 2012

I have a dream

Emile RoemerOp mijn kamer hangt een grote poster van Dr. Martin Luther King jr. met daarop zijn beroemde speech uit 1963. Op indrukwekkende wijze beschrijft hij zijn droom over een samenleving zonder discriminatie en op basis van solidariteit.

Hij voelde dat de samenleving op een keerpunt stond. De tijd van discriminatie en rassenonderscheid was ten einde en er moest gewerkt worden aan een nieuw tijdperk. Een periode van sociale wederopbouw en gelijke kansen voor mensen.

De vergelijking is misschien een beetje raar, maar dat gevoel, dat we ook nu op een keerpunt staan, heb ik nu ook. Het doorgeslagen liberalisme van de afgelopen 25-30 jaar heeft ons in een diepe crisis gebracht. En de oplossing ligt zeker niet in het nog verder in de uitverkoop doen van de publieke sector. Zeker ook niet in een overhaaste bezuinigingsdrift die vele mensen en economieën in de problemen brengt. Zoals bijvoorbeeld die overhaaste forse verhoging van het eigen risico in de zorg, u weet wel, die extra hoge boete op ziek zijn. Ruim 3000 mailtjes hebben we de afgelopen week gekregen. 3000 berichten van mensen die ons vertelden wat een hoger eigen risico van 350 euro voor hen gaat betekenen.

We moeten nu weg van de politiek die ons de bankencrisis en de eurocrisis bracht en pal gaan staan voor een samenleving waarin we meer omkijken naar elkaar. Waarin sprake is van solidariteit op momenten dat het moet en waarin iedereen de kansen krijgt om zijn eigen geluk na te streven.

Om het tij te kunnen keren wil ik nu een beroep op u doen. Als u nog geen lid bent van de SP dan is dit het moment om u aan te sluiten. Ik heb daar drie hele goede redenen voor. Allereerst is de SP hét alternatief voor een sociale weg uit de crisis. Wij verdelen de pijn eerlijk en zetten samen de schouders eronder om ons land erbovenop te helpen.

In de tweede plaats breken wij met de oude politiek van meer marktwerking in de publieke sector en kiezen er dus voor om te beschermen wat ons allemaal is.

Ten derde is de SP de enige partij die samen mét de mensen werk maakt van een mooier en socialer Nederland. We zijn de actiefste partij van het land en zijn dagelijks te vinden in de wijken, op de werkvloer en onder de mensen.

Ik wil u uitnodigen om nu die extra stap te zetten. Doe mee om onze droom waar te maken. Schrijf u nu in als lid! En als u al lid van de SP bent dan hoop ik dat u de vólgende stap wilt zetten. Kijk om u heen en vraag al die mensen die sympathie hebben voor onze partij, om ook mee te doen door lid te worden van de SP.

Op 12 september gaan we naar de stembus, maar de echte keuze voor de SP kunt u nú al maken. Doe mee met de SP!

Emile Roemer

Trouwens… er is nog een vierde reden om nu lid te worden van de SP. Kijk maar snel naar het filmpje hieronder.

SP bij Rutte op tafel

U bent hier