h

Geschiedenis schrijven

Blijf niet mokkend aan de kant staan...

30 augustus 2012

Geschiedenis schrijven


Emile stroopt zijn mouwen op

Ik was best wel trots, maandag. Toen het Centraal Planbureau de doorrekening van ons verkiezingsprogramma presenteerde. Het valt niet mee om de rommel op te ruimen die rechts heeft achtergelaten.

Het is niet gemakkelijk om sociaal uit de crisis te komen. Maar ook de nationale rekenmeesters laten nu zien dat onze plannen op orde zijn. Dat wat wij willen, ook kan. We zijn goed voor de koopkracht van lage en middeninkomens, goed voor nieuwe banen, goed voor een betere zorg en een eerlijker inkomensverdeling. En we brengen gaandeweg de overheidsfinanciën op orde.

Ondertussen loopt rechts en rijk Nederland tegen ons te hoop, in de hoop kiezers van een stem op de SP af te houden. Na de miljonairs van Quote en de baas van het VNO-NCW heeft ook De Telegraaf ons tot Ramp voor het Vaderland uitgeroepen en komt het met de ene onwaarheid na de andere. Laten we het bij de feiten houden. Zoals de cijfers van het CBS die wel degelijk laten zien dat de grootste vermogens sinds 2007 groter werden terwijl de mensen met het minste bezit juist dieper in de schulden kwamen.

Ook Mark Rutte waarschuwt iedereen tegen mij en onze plannen. Hoe die zullen uitwerken, dat zal blijken. Als ik de kans krijg. Maar wat Rutte wil, is al gebleken. Hij had al de kans. Hij zat twee jaar aan de knoppen. Resultaat: meer werkloosheid, minder koopkracht en vooral minder vertrouwen van consumenten, ondernemers, de hele bevolking. Daar kan hij niet voor duiken. En ook de premier neemt een loopje met de waarheid. Laat hem gewoon erkennen: de VVD verhoogt het eigen risico in de zorg en de SP verlaagt het. Zo moeilijk kan dat toch niet zijn?

Op 12 september kunnen we samen geschiedenis schrijven. Wat wij willen met Nederland, is haalbaar en betaalbaar. Als we allemaal bij de feiten blijven, heeft de kiezer een echte keuze. Tussen een liberale en een sociale uitweg uit de crisis. Vanavond zit ik bij Wat kiest Nederland op RTL 4. En donderdag gaan we in debat bij Knevel en Van den Brink. Je kunt ook zelf meedoen, laat tijdens deze programma's weten wat je ervan vindt. Dat vind ik erg leuk.

Emile Roemer

U bent hier