h

We zetten alles op alles om aangerichte AOW-schade te repareren.

Blijf niet mokkend aan de kant staan...

31 augustus 2012

We zetten alles op alles om aangerichte AOW-schade te repareren.


Voorzitter Peter de Vos in actie "65 blijft 65"

Na ons congres waarop we ons verkiezingsprogramma vaststelden er is door Tweede en Eerste Kamer op initiatief van VVD, CDA, D66, GroenLinks, ChristenUnie een wet aangenomen die de aow-leeftijd vanaf 1 januari 2013 stap voor stap verhoogt. Keihard, razendsnel en zonder enige compassie. Als wij gaan regeren, gaan we ons uiterste best doen de aangerichte aow-schade zo goed mogelijk te repareren.

Als het aan ons ligt gaat in ieder geval de aowleeftijdverhoging tot 2020 van de baan. Het gat dat dat slaat in de begroting, betalen we door mensen met hogere pensioenen een extra bijdrage te vragen. Solidariteit heet dat. En we vragen bonden en werkgevers snel een pensioenplan+ te maken, om mensen die echt niet door kunnen werken, ook in de toekomst met 65 met pensioen te kunnen gaan. Daar reserveren we 1,7 miljard voor, een half miljard meer dan het oude pensioenakkoord. We kunnen geen ijzer met handen breken.


SP Doetinchem in actie op winkelcentrum Overstegen

Andere partijen hebben de porseleinen pensioenkast aan gruzelementen gegooid. Laat niemand van hen dan zeuren als wij de stukken zo sociaal mogelijk proberen te lijmen. Hoe ver we daarmee komen zal vooral afhangen van hoe groot wij worden. Hoe groter wij worden, hoe eerder de VVD uit de regering gaat en wij kunnen kijken wat er te repareren valt. Dat wordt een grote klus - en hij begint op 12 september.

U bent hier