h

Momentum

Blijf niet mokkend aan de kant staan...

5 september 2012

Momentum

Emile Roemer
Opinistuk Saskia Dolleman (lid v/h campagneteam)

De laatste dagen draait het veel om het woord momentum en wie het momentum heeft.

De vraag of Roemer te vroeg gepiekt heeft, ja of nee. Samsom lijkt het momentum te hebben. En ere wie ere toekomt, de PvdA doet het goed. Maar wat Hans Wiegel zegt in De Wereld Draait Door geeft ook te denken. “Mensen moeten zich afvragen...wie is de echte Samsom” en “Roemer is een naturel figuur en Samsom is dat niet!”

Roemer is echt... en echte mensen maken wel eens fouten. Nog mooier...echte mensen geven fouten toe. En dat is toch wel wat mensen ook graag zien bij een politicus. Toe slaan in de eindsprint is slim en daarmee win je inderdaad de wedstrijd. Politiek draait echter niet om het moment, maar om de lange adem.

En zeggen we ook niet tegen onze kinderen; Blijf jezelf... dan kom je er wel! Laten we Roemer dan niet afstraffen voor de leugens die Rutte vertelt. Want laten we wel wezen...er gaat toch niemand vanuit dat een lijsttrekker op nationale televisie glashard zijn eigen verkiezingsprogramma ontkent?

Rutte doet dat wel en wie weet wat hij ondertussen nog meer allemaal ontkent. Rutte liegt, Roemer wordt gestraft en waar 2 vechten om een been, gaat de derde er mee heen. Samsom is hier niet de lachende derde, maar Rutte. Verdeeldheid op links is zijn truc. En hoe langer u blijft twijfelen tussen de SP of PvdA, hoe groter de kans dat de VVD de grootste wordt.

http://dewerelddraaitdoor.vara.nl/media/178212

U bent hier