h

De SP in Gaanderen

Blijf niet mokkend aan de kant staan...

15 juli 2013

De SP in Gaanderen

SP in Gaanderen

Zaterdag 13 juli waren we met enkele actieve leden aanwezig op het plein in Gaanderen.
De variant op buurten in de buurt was dus dit keer Standje op het Plein.

In de uren dat we daar waren, hebben we heel wat ZO kranten uitgedeeld en mensen gesproken.
De mensen die we gesproken hebben zijn over het algemeen tevreden over het wonen in Gaanderen.
Wel werd er veelvuldig geklaagd over het beleid in Den Haag en de gevolgen die we lokaal al merken (Sensire, De Kruisberg). "Het is schande dat men de door de jaren heen moeizaam opgebouwde rechten binnen zo korte tijd zo uitkleed." Men maakte zich zorgen over de zorg, maar ook over de banken en de crisis. "ik snap wel dat we iets moeten doen om ons huishoudboekje op orde te krijgen, maar investeer in mensen en niet in grote projecten zoals gevechtsvliegtuigen, asfalt en stenen." Een oude dame gaf aan dat "ze niet hield van dat gegoochel in Den Haag". Of ze daarbij doelde op Minister Kamp die nog beter dan Hans Klok iets tevoorschijn kan toveren en dan niet meer kan laten verdwijnen (BTW verhoging) of op de gehele regering die "al ons zuur verdiende geld met bakken tegelijk aan de zuid-Europese landen weg geeft" is niet helemaal duidelijk. "Ik weet in ieder geval dat ik de volgende keer niet weer op de PvdA ga stemmen, strategisch stemmen lijdt echt nergens toe." was ook een reactie die meerdere keren voorbij kwam.Ook hebben we de ondernemers gesproken rond het plein. Het gaat redelijk tot goed met deze ondernemers.
Bij de vraag of ze vaker op zondag open zouden willen zijn, waren de meningen licht verdeeld. Niemand zat te wachten op alle zondagen open. Toch zou dit maar zo kunnen in de toekomst omdat de wet gewijzigd is. "Je kunt de euro maar één keer uitgeven. Als men op zondag komt heb je op maandag en dinsdag niets te doen. Het is dus gewoon verschuiven van de tijd. Met als gevolg dat je geen dag meer vrij bent als kleine ondernemer en/of dat je dubbel zo duur personeel moet inschakelen op zondag waarmee de kans op winst aanzienlijk wordt verkleind."
Andere ondernemers zouden misschien wel iets meer zondag openstellingen willen proberen, bijvoorbeeld zoals in Doetinchem, maximaal 12x per jaar. Maar dan wel op een andere vaste zondag, bijvoorbeeld de 2e of 3e zondag van de maand. Maar ook nog onder voorbehoud en in onderling overleg.

U bent hier