h

SP-Actie tegen verplichte verhuizing ouderen uit zorgcentrum in Didam

Blijf niet mokkend aan de kant staan...

9 januari 2014

SP-Actie tegen verplichte verhuizing ouderen uit zorgcentrum in Didam

Op vrijdag 10 januari wordt een grote actiebijeenkomst georganiseerd door o.a. de SP Zevenaar en Montferland tegen de gedwongen verhuizing van 22 bewoners  van woon- en zorgcentrum Meulenvelden in Didam.

Op vrijdagmiddag 13 december 2013 kregen 22 bewoners van woon- en zorgcentrum Meulenvelden in Didam een brief waarin door Diafaan Zorggroep wordt aangegeven dat ze op zeer korte termijn moeten verhuizen. Het verdriet en de onmacht bij de bewoners is groot.

De directie geeft aan dat er appartementen moeten worden verbouwd om plaats te bieden aan 44 nieuwe bewoners met een zwaardere zorgvraag. Als oorzaak wordt door de directie aangegeven dat dit het gevolg is van het bestaande regeringsbeleid.

Een groep bewoners is onder leiding van SP-er Frans Beek opgestaan om actie te voeren tegen dit voorgenomen beleid. SP-leden uit Montferland en Zevenaar ondersteunen waar mogelijk de gedupeerde ouderen in hun strijd.

Er wordt juridisch onderzocht of de handelswijze van Diafaan Zorggroep is toegestaan. Daarnaast worden er op grote schaal handtekeningen verzameld. Sommige personeelsleden geven aan niet mee te durven doen of te ondertekenen omdat ze bang zijn voor verlies van hun baan.

Wilt u deze bewoners steunen dan kan dat door bezwaar te maken via: http://www.axnozum.org/meulenvelden of ook aanwezig te zijn tijdens de actiebijeenkomst!

Wanneer: vrijdag 10 januari om 15.00.

  • Iedereen is daarbij welkom. Namens de SP zal Renske Leijten het woord voeren.

Locatie: Zaal Jade (Meulenvelden)
Waverlo 8,
6942 RG Didam

Contact: SP Zevenaar tav Bjorn Zock
Zevenaar@sp.nl

U bent hier