h

SP Doetinchem steunt actie verplichte verhuizing Didamse ouderen

Blijf niet mokkend aan de kant staan...

11 januari 2014

SP Doetinchem steunt actie verplichte verhuizing Didamse ouderen

Op vrijdagmiddag 10 januari heeft de actiegroep Meulenvelden in samenwerking met de SP een bijeenkomst georganiseerd tegen de verplichte verhuizing van 22 ouderen uit het Didamse woon- en zorgcentrum Meulenvelden.

In de wijken zijn o.a. door SP Montferland en Zevenaar 2000 handtekeningen ingezameld. In persoonlijke gesprekken zijn de bewoners gevraagd naar de actiebijeenkomst te komen. Die oproep was succesvol. Voor een stampvolle zaal hebben de sprekers, waaronder SP tweede kamerlid Henk van Gerven, de bewoners van Meulenvelden een "hart onder de riem gestoken".

Henk van Gerven met de actiefolder (midden) 

Henk van Gerven: "De directeur staat helemaal niet
in zijn recht, hij moet zich diep en diep schamen. Er is geen enkel acute financiële noodzaak. Diafaan maakt winst, heeft 4,5 miljoen aan reserves, een directeur die 200.000 euro per jaar verdiend dus als acuut iets moet kijk dan eerst eens in de eigen organisatie en snij daar dan wat weg."

Henk van Gerven gaat in gesprek met de verantwoordelijk minister. Hij wil weten hoe dit heeft kunnen gebeuren. Volgens Van Gerven heeft staatssecretaris Martin van Rijn aan de Tweede Kamer beloofd dat geen gedwongen verhuizing van ouderen zou plaats vinden. Hij verwacht binnenkort antwoord en roept de ouderen op om vooral op hun plek te blijven zitten en niet in te gaan op de voorstellen van Diafaan!

De SP afdeling Doetinchem was ruim vertegenwoordigd in Didam. Naast de harde kern van actieve leden was Doetinchems Statenlid Peter de Vos en de Lijsttrekker Hans Boerwinkel waren aanwezig om de Didamse ouderen te steunen.

Hans Boerwinkel: "Ik ben blij dat wij als SP afdelingen in de Achterhoek en Liemers weer zoveel mensen op de been hebben gekregen. Het is net als bij de Sensire-acties, voor het behoud van de 1100 banen in de Thuishulp, de SP die aan de basis staat van de acties. En ik kan je nu al wat verklappen, ook deze actie gaan we samen met mensen van Didam winnen!"

Margret Houdijk (SP Montferland) in gesprek Didamse ouderen 

De bijeenkomst van 10 januari was nog maar het begin. In de komende weken zal er regelmatig in Didam actie gevoerd gaan worden. We roepen iedereen op om daarbij aanwezig te zijn. Mensen die zich actie willen voeren voor de ouderen uit Didam kunnen zich aanmelden via montferland@sp.nl of geef je naam, adres, telefoon en emailadres door via 0314653002 (voicemail)

Lees ook het nieuwsbericht op de website van De Gelderlander.

U bent hier