h

De beste wensen...

Blijf niet mokkend aan de kant staan...

24 januari 2015

De beste wensen...

Foto: Hans Boerwinkel

Het was misschien wat laat van ons om op 19 januari onze nieuwjaarsbijeenkomst te houden, maar dat deed aan de gezelligheid zeker geen afbreuk. Nu al twee jaar achtereen hebben wij de nieuwjaarsreceptie en de aftrap van een verkiezingscampagne gecombineerd. En wat ons betreft, maken we daar 3 jaar achter elkaar van!

Als afdeling konden we terugblikken op een druk en succesvol jaar. Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in 2014 wisten wij namelijk 5 zetels te bemachtigen. Een winst van 2 zetels die we samen hebben gerealiseerd. Door samen de straat op te gaan, samen te folderen, samen het gesprek aan te gaan met de inwoners van deze gemeente, konden we dit succes uiteindelijk ook samen vieren. En dat hebben we uiteraard gedaan.

Foto: SP

Belinda snijdt de door haarzelf gemaakte heerlijke SP taart aan.

Maar onze afdeling kende ook zijn tegenslagen. Door ziekte en uitval hebben wij een aantal actieve leden moeten missen en dat merk je. Toch zijn wij, in overleg met elkaar, tot een constructie gekomen die werkt. Her en der een dubbelrol, maar zo lang we alles samen oppakken, komt het goed. En het kwam goed! Wij zijn dan ook erg blij met de groep mensen die een stapje naar voren hebben gezet om niet alleen lid te zijn van de SP, maar om ook lokaal actief lid te zijn van de SP; wees welkom! En wij zijn blij om te zien dat een aantal mensen zich weer beter voelen en de draad ook zo weer oppakken; welkom terug!

Foto: SP

Het hart van onze afdeling is de kerngroep. Deze bestaat uit alle actieve leden waaronder folderaars, hulpdienst, webmasters, bestuur en fractie. En daar zit ook de kracht van onze afdeling. Wij kennen geen actie zonder fractie en geen fractie zonder actie, dus de man in de raad is ook de man op de straat.

Foto: SP

Een lid van het campagneteam zei het als volgt; "het gaat om de gewone man! Wij gaan de straat op en we moeten de mensen vertellen hoe belangrijk de Provinciale Statenverkiezingen zijn. Laten we er samen voor zorgen dat de mensen weten dat ze nu een signaal af kunnen geven aan de Tweede Kamer. Door via je stem voor de provincie, je stem uit te brengen voor de Eerste Kamer, rekenen we af met de Tweede Kamer!"

U bent hier