h

Steun voor actie thuiszorgmedewerkers Berkelland

Blijf niet mokkend aan de kant staan...

19 februari 2015

Steun voor actie thuiszorgmedewerkers Berkelland

Foto: SP

Woensdagmiddag heeft de burgemeester van Berkelkand de politie opdracht gegeven de FNV actietent voor behoud van thuiszorg bij het gemeentehuis te ontruimen. Uitgerekend op de dag van “Het recht tot demonstreren” gaat Berkelland over tot hardere acties tegen de thuiszorgmedewerkers. Maar of deze actie ook een succes is gebleken mag sterk in twijfel worden getrokken. Na eerst vakbondsman Wim van der Hoorn naar buiten gewerkt te hebben werden ook de thuiszorgdames gesommeerd naar buiten te gaan.

Foto: SP

Direct ging op facebook een bericht met de vraag wie kon komen helpen. Hans Boerwinkel is namens SP Doetinchem direct naar Berkelland afgereisd om steun te verlenen. Daar aangekomen stond iedereen buiten in de kou, maar was de politie inmiddels vertrokken. SP Berkelland was inmiddels ook gearriveerd met soep en broodjes.

Na verloop van tijd bleek dat de burgemeester niet alle juridische consequenties had overzien en zei de jurist van de FNV dat we de tent gewoon weer in zouden kunnen. Dat hebben we vervolgens gedaan. Na een telefoontje door vice-voorzitter van de FNV Ruud Kuin met de burgemeester bleek dat de politie niet opnieuw ingeschakeld zou worden.

Binnen was het gelukkig warm en hebben we op de mobiel van Hans naar het journaal van Omroep Gelderland gekeken.

Foto: SP

De actie wordt donderdagmiddag (19-2) om 14:00 vervolgd. Dus als je tijd hebt, sluit je dan aan!

U bent hier