h

Zeer geslaagde campagnedag op Simonsplein Doetinchem

Blijf niet mokkend aan de kant staan...

8 maart 2015

Zeer geslaagde campagnedag op Simonsplein Doetinchem

Foto: SP

Zaterdag 7 maart waren een flink aantal actieve SP leden op en rond het Simonsplein in Doetinchem te vinden om campagne te voeren voor de verkiezingen van 18 maart aanstaande. Onder het eerste lentezonnetje werden heel veel voornamelijk prettige gesprekken gevoerd met mensen uit Doetinchem en verre omgeving.

Foto: SP

Want op 18 maart mogen we weer naar de stembus. Je kunt dan stemmen voor de Provinciale Staten, maar indirect stemmen we dan ook voor de Eerste Kamer. En daar kunnen we afrekenen met het afbraakbeleid van dit kabinet. Rond 13:00 kwam er versterking in de vorm van een aantal kandidaten van de lijst voor de verkiezingen. Lijsttrekker Eric van Kaathoven ging in gesprek met de mensen in de stad over het beleid dat de SP in Gelderland wil voeren, zoals Mensen aan het werk helpen door Nuongeld te investeren, Buslijnen behouden en spoorlijnen verbeteren en sport bereikbaar maken voor iedereen. Voor meer informatie over de speerpunten, het programma en de kandidaten lees je verder op: https://gelderland.sp.nl/7x-100-sociaal-voor-gelderland

Foto: SP

Voorbijgangers konden een euro biljet invullen, waarop ze aan konden geven waarom ze met het kabinet af willen rekenen. De belangrijkste reden die gegeven werd, was de afbraak van de zorg. Mensen zijn oprecht kwaad over het sluiten van verzorgingstehuizen, terwijl de thuiszorg weg bezuinigd wordt. En over de steeds hogere eigen bijdrage voor de zorg die ook steeds meer mensen niet betalen kunnen. En over de schandalige problemen bij de SVB (Sociale Verzekerings Bank) met de uitbetaling van de PGB's (Persoon Gebonden Budgetten).

Foto: SP

Een veel gehoorde reactie was: “ik ga niet stemmen, want het helpt toch niet, het zijn allemaal zakkenvullers die van alles beloven en niets nakomen”. Voorstelbaar, zo’n reactie, met al die niet nagekomen beloftes en het gesjoemel dat de laatste schering en inslag is. Toch waren ook deze mensen bereid om in gesprek te gaan. Vaak bleek dat ze zich veel meer zorgen maken om bijvoorbeeld de ouderenzorg, de pensioenen, of de werkeloosheid. En dan is stemmen toch de enige manier om iets te veranderen, te beginnen in de Eerste Kamer, zo vonden deze mensen ook. Een deel van deze mensen gaat alsnog op de SP stemmen op 18 maart. En dat is goed, want iedere stem telt!

U bent hier