h

Kom vandaag naar de thuiszorg demonstratie in Hengelo (gld)

Blijf niet mokkend aan de kant staan...

23 februari 2016

Kom vandaag naar de thuiszorg demonstratie in Hengelo (gld)

Foto: Fnv

Vanmiddag, dinsdag 23 februari, om 15:00 is er een grote thuiszorg demonstratie in Hengelo (gld). veel gemeenten in Nederland beslissen vandaag of ze in zee gaan met Buurtzorg, zo ook Achterhoekse gemeenten waaronder Hengelo en Doetinchem.

Kiezen de gemeenten voor Buurtzorg of voor een andere aanbieder? En als het geen buurtzorg wordt, neemt de nieuwe aanbieder dan alle TSN medewerkers over? Met al hun arbidsvoorwaarden en bestaande rechten? En worden de koppeltjes tussen thuiszorgmedewerker en client in stand gehouden als de client dat wil? Daar gaat het om vandaag!

Dat FNV en SP een voorkeur voor Buurtzorg hebben is niet omdat we daaar aandelen in hebben zoals soms gekscherend gezegd wordt. Nee, Buurtzorg werkt op een andere manier, met heel weinig overhead en weet daarom de kosten laag te houden. Dat geeft de meeste garantie dat we over een jaar met een nieuwe aanbieder niet weer in de problemen zitten!

Namens de SP zal Tweede Kamerlid Renske Leijten spreken. Verschillende andere sprekes en artiesten zullen de thuiszorgmedewerkers komen steunen. En ook Sadet Karabulut en Paul Ulenbelt komen hun steun betuigen.

Dus kom allemaal vanmiddag om 15:00 naar het gemeentehuis in Hengelo (gld) en steun de thuiszorg!

 

 

 

 

 

U bent hier