h

Nationaal Zorgfonds omarmt door inwoners Oosseld

Blijf niet mokkend aan de kant staan...

18 juni 2016

Nationaal Zorgfonds omarmt door inwoners Oosseld

Foto: Maurits Gemmink

Op zaterdag 18 juni trok SP Doetinchem, samen met omliggende afdelingen de wijk Oosseld in. We hebben de mensen geïnformeerd over het initiatief om te komen tot een Nationaal Zorgfonds. We hebben veel mensen gesproken die hun steun zeer kenbaar maakten. Sommige buurtbewoners gingen zelfs mee naar de buren om aan te geven dat dit toch wel erg belangrijk is.
De mensen zijn klaar met het hoge eigen risico en kunnen de diverse bezoeken aan bijvoorbeeld tandarts of fysiotherapeut niet meer betalen.
Dat moet anders! En daar zijn deze bewoners het mee eens!

Foto: Maurits Gemmink

Het mooie van de wijk Oosseld is de diversiteit, in afkomst, maar ook op het gebied van inkomen. Daar waar iemand het eigen risico wel kon betalen, werden ze eerder naar van de bureaucratie en de zeggenschap van de zorgverzekeraars en ook zij doen uiteraard ook liever wat anders met dat geld. En wie toevallig beroepsmilitair is en onder een andere regeling valt; realiseer je ook dat dit op een dag anders kan zijn. 
Soms was het even onduidelijk voor de mensen. Maar laat het hier duidelijk zijn; wij komen u geen nieuwe zorgverzekering aanbieden en u hoeft niet mee te doen aan een overstapcircus. Wij streven naar een zorgverzekering, gelijk voor iedereen, zonder eigen risico en waar de tandarts, fysiotherapie en GGZ gewoon in de basis zitten voor een premie die gelijk blijft aan wat u nu betaalt. 
En we willen dat mogelijk maken door de zorgverzekeraars overbodig te maken.

Foto: Maurits Gemmink

Honderd en tweeëntwintig mensen hebben aangegeven graag vervolginformatie te krijgen via telefoon en geïnteresseerd te zijn in het bijwonen van de informatie avond over het nationaal zorgfonds. Deze avond zal over een week of twee in Doetinchem gehouden worden en is toegankelijk voor alle bewoners van de gemeente Doetinchem.
Werkt u in de zorg? Dan nodigen wij u ook van harte uit om te komen, want ook u moet weer kunnen bepalen hoe u zorg verleent aan mensen, zonder dat een zorgverzekeraar dit voor u bepalen kan. 

Wij waren blij met ons bezoek aan Oosseld en wij hopen vele van u weer te mogen zien op de informatie avond!

Foto: Maurits Gemmink

Wilt u meer weten over het Nationaal Zorgfonds? Kijk dan op www.nationaalzorgfonds.nl. Steun onze beweging!

U bent hier