h

Ed krijgt eindelijk zijn zorgunit

Blijf niet mokkend aan de kant staan...

11 april 2017

Ed krijgt eindelijk zijn zorgunit

Foto: SP

Al in 2014 heeft Ed Warnar een zorgunit aangevraagd bij de gemeente. Dit is hem telkens geweigerd totdat de rechter er aan te pas moest komen. Die had al eerder besloten dat het geregeld moest worden, maar een expert moest nog onderzoeken hoe. Pas vorige week is daarom besloten dat de gemeente Doetinchem moet zorgen voor een zorgunit in de achtertuin van Ed.

In augustus 2016 heeft Hans Boerwinkel namens de SP vragen gesteld aan het college. Het antwoord van het college kwam er op neer dat het nu onder de rechter was en dat ze daar dus op moesten wachten. Maar dat hoeft natuurlijk helemaal niet. Het college kan altijd beslissen in het voordeel van de inwoner. Het is een bewuste keuze om dat niet te doen. Uit dezelfde antwoorden bleek toen dat het college de voorziening geweigerd heeft op basis van drie medische adviezen. Naar nu blijkt zijn die adviezen niet juist geweest of de interpretatie door het college niet, want anders had de rechter niet anders besloten.

Dit is voor de SP aanleiding om opnieuw vragen aan het college te stellen:

1. Waarom heeft de rechter anders geoordeeld dan het college met betrekking tot de aanvraag van een zorgunit in de tuin van de heer Warnar?
2. Hoe kan het dat de rechter de medische adviezen anders heeft beoordeeld dan het college?
3. Welke medisch specialisten hebben de drie medische adviezen afgegeven op basis waarvan het college negatief heeft besloten?
4. Hoeveel andere gevallen zijn er die op basis van de adviezen van een of meer van deze medisch specialisten een negatieve reactie op hun aanvraag hebben gehad?
5. Hoe kan in de toekomst voorkomen worden dat een procedure zo lang duurt?

U bent hier