h

Hand in Hand voor diversiteit' in Arnhem

Blijf niet mokkend aan de kant staan...

9 april 2017

Hand in Hand voor diversiteit' in Arnhem

Foto: SP

In Arnhem kwamen zaterdagmiddag een paar duizend mensen bij elkaar voor de Hand in Hand demonstratie voor diversiteit. De aanleiding was de mishandeling van een homostel een week geleden op de Nelson Mandelabrug in Arnhem.

Foto: SP

 
Vanuit SP Doetinchem waren Sipke Hubers, Marleen Lusink aanwezig.  Ook Peter de Vos, fractievoorzitter SP Gelderland was er. En Hans Boerwinkel was er samen met Kamerlid Jasper van Dijk. Jasper heeft afgelopen donderdag in een debat al aangedrongen op betere voorlichting op scholen. Dat moet al sinds 2012, maar 2 op de 10 scholen doen dat niet of nauwelijks.

Foto: SP

 
“Dit is het moment om voor onze gezamenlijke waarden te gaan staan”, zegt Jasper van Dijk, “Allereerst door te zorgen dat geweld en discriminatie keihard worden aangepakt. We staan op voor de vrijheid van meningsuiting en voor de vrijheid van godsdienst. Die vrijheden gelden voor iedereen.” Niet voor niets begint onze Grondwet met het principe van gelijkwaardigheid. Dat geldt als fundamenteel principe voor alle Nederlanders. Dat principe bespreken we op school en op de werkvloer. Want wie aan onze homo’s komt, komt aan ons.

Foto: SP

 
Hans Boerwinkel: “Het is goed dat zoveel mensen laten zien en horen dat we discriminatie niet accepteren. Heel terecht werd in Arnhem op het podium gezegd dat het niet gaat om tolereren, maar om volledige acceptatie. Iedereen moet beoordeeld worden op wat je doet in plaats van wat je bent.”

U bent hier