h

SP en PvdA draaien bezuiniging op armoedebeleid voor 2018 en 2019 terug

Blijf niet mokkend aan de kant staan...

21 december 2017

SP en PvdA draaien bezuiniging op armoedebeleid voor 2018 en 2019 terug

Foto: Hans Boerwinkel

Op 21 december 2017 dienden de fracties van de SP Doetinchem en PvdA Doetinchem gezamenlijk een motie in om de recente bezuiniging op het armoedebeleid, deels terug te draaien. Deze motie kon rekenen op een raadsmeerderheid waardoor de bezuiniging in 2018 en 2019 van tafel is.

“Wij zijn van begin af aan tegen deze bezuiniging geweest. Hoewel het economisch beter gaat, hebben veel mensen in armoede en schulden het zwaar. We zijn erg blij dat het op het net voor 2018 toch nog gelukt is om deze bezuinigingen terug te draaien.” zegt Hans Boerwinkel, fractievoorzitter en lijsttrekker van de SP Doetinchem.

Foto: Hans Boerwinkel
Beide partijen hadden meer wensen: de verruiming van de toegang tot bijzondere bijstand, de compensatie eigen bijdrage voor lagere inkomens en de intensivering van de hulp aan inwoners met schuldenproblematiek. Daarvoor lijkt echter op dit moment geen meerderheid in de Raad te zijn.

“Dit is voor ons een eerste, goede stap. Er moeten nog meer sociale maatregelen worden gerepareerd. Dat wordt inzet van de verkiezingen in maart 2018.” zegt Steven Kroon, fractievoorzitter en lijsttrekker van de PvdA Doetinchem.

 

U bent hier