h

Altijd in de buurt: Oosseld

Blijf niet mokkend aan de kant staan...

24 maart 2018

Altijd in de buurt: Oosseld

Foto: Hans Boerwinkel

Het stof is neergedaald na de verkiezingen van 21 maart, dus hoog tijd om de buurt in te gaan en de mensen te vragen wat ze ervan vinden. Zaterdag 24 maart was de SP daarom in Oosseld in gesprek met de wijkbewoners. Om ze te bedanken als ze gestemd hebben en om ze te stimuleren dat een volgende keer te doen als ze niet gestemd hebben.

In Doetinchem is bijna de helft van de mensen niet naar de stembus gegaan. En dat is niet alleen heel jammer, maar ook een gemiste kans, omdat het gaat over je eigen stad, dorp en buurt. In Oosseld vertelden mensen waarom ze niet waren gaan stemmen en in de meeste gevallen komt dat door het verlies van vertrouwen in de politiek. Dus daar hebben we nog veel werk te verzetten om dat vertrouwen terug te winnen. Dat dat kan hebben we gezien in buurten waar we samen met de mensen hebben geknokt voor verbetering en mensen dus ervaren hebben dat verandering mogelijk is. Zij gingen wel massaal naar de stembus.

Natuurlijk hebben we ook mensen in Oosseld gesproken die wel gestemd hadden. Een deel daarvan ook op de SP. Zij, maar ook mensen die op andere partijen hadden gestemd, waren soms blij verrast dat we aan hun deur stonden om met hen te praten over wat zij belangrijk vinden; en dat is toch vaak de zorg, maar ook de manier waarop de gemeente haar inwoners helpt of voorzieningen voor ouderen.

We gaan nu een periode van onderhandelen in, waarbij de inzet van de SP zal zijn om onze gemeente meer naast de mensen te laten staan. Of het nu om zorg gaat, om bijstand, om een vraag van een ondernemer, om schuldhulp, om goede bereikbaarheid van de stad en goedkoop en eenvoudig parkeren, het zal allemaal op tafel komen tijdens de onderhandelingen.

U bent hier