h

SP Doetinchem opent Meldpunt GGnet

Blijf niet mokkend aan de kant staan...

23 augustus 2019

SP Doetinchem opent Meldpunt GGnet

Foto: SP

De geestelijke gezondheidszorg is ziek. Dat blijkt uit een tekort aan crisisopvangbedden, chronisch personeelstekort en een hoge werkdruk bij GGnet. Moedige medewerkers hebben de noodklok geluid, maar blijkbaar is dit niet genoeg voor directie en politiek om in actie te komen. Daarom heeft SP Doetinchem een meldpunt geopend.

SP raadslid Marijke Rütten is geschrokken van de verhalen in de Gelderlander van de Gert Müller en zijn collega’s van GGnet: “Mensen die in zo’n kwetsbare positie zitten moeten kunnen rekenen op goede hulp, zeker als het een crisissituatie betreft. Medewerkers steken niet zomaar en voor een kleinigheid hun nek uit door de noodklok te luiden. Als dan de reactie is dat er geen geluiden zijn opgevangen van ernstige gevallen, dan moeten we ze een handje helpen door de verhalen die mensen hebben over hun ervaringen te verzamelen, zodat duidelijk wordt wat er mis gaat.”

We roepen clienten en medewerkers van GGnet dan ook op om hun verhaal te delen. Dat kan door je verhaal te mailen naar SP.meldpunt.GGnet@gmail.com. Als je liever anoniem wilt blijven, dan kun dat natuurlijk. Geef dat dan aan bij je verhaal.

U bent hier