h

Actiegroep voor behoud Zumpe biedt petitie aan

Blijf niet mokkend aan de kant staan...

29 januari 2020

Actiegroep voor behoud Zumpe biedt petitie aan

Foto: SP / bescherm-de-zumpe.nl

Een actieve groep omwonenden van de Zumpe is in verzet gekomen tegen de bouw van een tankstation aan de oostelijke randweg. Ze zijn onder andere een petitie gestart met (op 29-1-2020) al  3199 handtekeningen. Deze petitie wordt aankomende donderdag 30 januari 2020 voorafgaand aan de vergadering van de gemeenteraad aangeboden op het stadhuis. De SP steunt de actiegroep en is blij dat de buurt zich verenigd heeft en in actie komt.

Het college van de gemeente Doetinchem is van plan een mooi stuk natuur op te offeren voor een tankstation. Het gaat om een tankstation dat langs de oostelijke randweg moet komen te liggen, op circa 100 meter van De Zumpe, een uniek, zeldzaam en mooi stukje Doetinchem. Dit gebied is zeer kwetsbaar. De SP vindt het dan ook zeer onverstandig om daar een tankstation neer te zetten.

De Zumpe is een complex natuurgebied met veel kleine watergangetjes en poelen. Door de unieke ligging komen hier veel soorten planten en diersoorten voor waarvan er 26 op de rode lijst staan. Het meest kwetsbare gebied is niet voor niets al jaren afgesloten terrein. De waterhuishouding van het gebied is daar namelijk een belangrijk onderdeel van, zowel ondergronds als het oppervlaktewater.

Om de petitie kracht bij te zetten is het van belang dat er zoveel mogelijk mensen aanwezig zijn bij het aanbieden. De petitie wordt om 19.15 aangeboden op het gemeentehuis. Een ieder die de petitie nog niet getekend heeft kan dit alsnog doen op www.bescherm-de-zumpe.nl.

 

U bent hier