h

Actievoeren loont: geen tankstation bij De Zumpe

Blijf niet mokkend aan de kant staan...

8 maart 2020

Actievoeren loont: geen tankstation bij De Zumpe

Goed nieuws! Door flink actievoeren en een petitie die door meer dan 3300 mensen getekend is, heeft een krappe meerderheid van de raad bestaande uit D66, GroenLinks, PvdA, LBD en SP op donderdag 5 maart besloten om geen tankstation toe te staan langs de Oostelijke Randweg, vlak naast het unieke natuurgebied De Zumpe.

Bij het plan om de Oostelijke Randweg aan te leggen is destijds bedacht dat er ook een tankstation geplaatst zou kunnen worden. Het idee was om een tankstation uit een woonwijk te verplaatsen en tankstation Wenting aan de Wijnbergseweg zag dat wel zitten. Die verhuizing is goed; het is al langer beleid om geen tankstations met fossiele brandstoffen, zeker met LPG, in een woonwijk te willen hebben. Maar niet naar een locatie naast een uniek natuurgebied.

Naomi Wartenberg: “Eindelijk is er geluisterd naar de inwoners van Doetinchem. We zijn ongelofelijk trots op de inwoners die niet hebben opgegeven en door zijn gegaan. Met de petitie ‘bescherm de Zumpe’, met het plaatsen van grote spandoeken en door onvermoeibaar door te gaan met het informeren van andere inwoners en de raadsleden.”

De SP was destijds al tegen de Randweg en tegen plaatsing van een tankstation daar en gelukkig waren er nu dus genoeg partijen die een tankstation naast De Zumpe geen goed idee vinden. Niet alleen zijn er al meerdere tankstations gevestigd in een straal van slechts enkele kilometers, maar het bouwen van een nieuw tankstation vlak langs een kwetsbaar natuurgebied is een enorm slecht idee. Verder kun je je, gezien de veranderingen op het gebied van klimaat en elektrisch rijden, afvragen of er wel zoveel tankstations in Doetinchem nodig zijn in de toekomst.

Het laatste woord is hier nog niet over gezegd wat de SP betreft. Blijkbaar zijn er allerlei processen in gang gezet binnen het stadhuis, waardoor er nu volgens de wethouder mogelijk tonnen verloren zijn. De vraag is of er niet veel te veel en te snel door de wethouder gehandeld is, voordat de raad een definitief besluit had genomen. U kunt er op aan dat de SP dit verder uit zal zoeken.

U bent hier