h

ACTIE TEGEN HUURVERHOGING: ‘0 is genoeg’

Blijf niet mokkend aan de kant staan...

26 april 2020

ACTIE TEGEN HUURVERHOGING: ‘0 is genoeg’

Foto: SP

Vandaag viert Nederland geen koningsdag maar Woningsdag. Maar Woningsdag zou nog veel leuker zijn als iedereen een goede en betaalbare woning heeft. Vorig jaar had al de helft van de huurders moeite met het betalen van de huur. En velen krijgen het nu nog moeilijker, omdat op dit moment veel gezinnen door de coronacrisis te maken hebben met een lager inkomen. Maar ondertussen gaan de huren per 1 juli voor velen nog verder omhoog. De SP roept daarom vandaag alle huurbazen op om de huurverhoging te stoppen, want 0 is genoeg! Iedereen kan deze oproep steunen op sp.nl/stopdehuurverhoging.

SP Tweede Kamerlid Sandra Beckerman: “De berichten stromen bij ons binnen. Van moeders die onbeschermd werken in de thuiszorg en bij thuiskomst op de mat een brief vinden dat de huur van hun sociale huurwoning weer omhoog gaat. Van mensen die hun inkomen verliezen en wel aan het einde van de maand een torenhoge vrije sector huur moeten betalen. Dit raakt me diep. Per direct de huren bevriezen is noodzakelijk. Wij roepen dan ook iedereen, huurder of niet, die deze mening deelt op om steun uit te spreken. Zo laten we samen zien dat we willen dat de minister, wethouders en huurbazen deze noodzakelijke eerste stap zetten.” In de Eerste Kamer werd vorige week een motie van SP senator Tiny Kox aangenomen om de huren te bevriezen. Daarmee is het nog niet zeker dat het kabinet dat ook gaat doen. Voor de SP is huurbevriezing slechts een eerste stap. Veel meer is nodig om uit de wooncrisis te komen.

Hans Boerwinkel, fractievoorzitter SP Doetinchem: “Ook in Doetinchem zien we de afgelopen jaren steeds meer huurders in de knel komen. Huurders betalen nog steeds voor de vorige crisis. Toen is een extra belasting ingevoerd, de verhuurderheffing, die nog steeds geheven wordt en ervoor zorgt dat 3 maanden huur per jaar rechtstreeks naar de staatskas gaan. En nu gaan de huren weer fors omhoog. Dat is onbestaanbaar.” Wij komen daarom met onze huurders in actie en roepen Sité Woondiensten, maar ook alle kleinere verhuurders zoals Rebo Huurwoning en particuliere verhuurders, op om de huurverhoging in 2020 te stoppen.

In de bijlagen de brieven die we aan Sité en Rebo hebben gestuurd. Als je jouw verhuurder doorgeeft, zullen we hen ook een oproep per brief sturen. Stuur dan een email naar hansboerwinkel.sp@gmail.com

Zie ook onze facebookpagina met daarop een filmpje met een oproep:

https://www.facebook.com/SP.Doetinchem/posts/2800901370006252

 

U bent hier