h

Geen mega-windmolens tussen De Huet en Keppel

Blijf niet mokkend aan de kant staan...

1 maart 2021

Geen mega-windmolens tussen De Huet en Keppel

Foto: Tegenwind

Een grote groep ongeruste bewoners hebben de actiegroep "Tegenwind Oude IJssel" opgericht om de komst van mega windmolens tegen te houden. De SP trekt met hen op om dit plan tegen te houden.

Er zijn plannen in ontwikkeling van Landgoed Keppel om een MEGA windturbinepark tussen de Oude IJssel en de Barlhammerweg te bouwen. Deze mega windmolens horen wat ons betreft niet zo dicht bij woonwijken en ook niet in het prachtige, natuurlijke landschap "de Oude IJssel".

Deze plannen houden op geen enkele wijze rekening met de laatste kennis over de invloed van windturbines op de gezondheid. Daarnaast wil Landgoed Keppel het MEGA windturbinepark aanleggen, zodat zij hun eigen landgoed kunnen onderhouden. Dat kan nooit een argument zijn voor het plaatsen van dergelijke windmolens zo dicht bij woonwijken.

De SP steunt de petitie tegen deze windmolens. U kunt deze petitie hier tekenen -> Petitie Tegenwind 

Foto: Tegenwind / tegenwindoudeijssel.nl

De SP wil natuurlijk ook de klimaatdoelen halen. En dat kan ook. Door windmolens op zee te plaatsen en eerst alle daken die daarvoor geschikt zijn vol te leggen met zonnepanelen. Windmolens mogen wel op land komen, maar alleen als het initiatief vanuit inwoners komt en zij daar ook allemaal in delen. En dan ook nog een stuk kleiner dan deze mega windmolens.

U bent hier