h

Peter de Vos ontvangt Zilveren Tomaat

Blijf niet mokkend aan de kant staan...

18 april 2021

Peter de Vos ontvangt Zilveren Tomaat

Foto: Bas Stoffelsen / Gelderland.sp.nl

Tijdens de Gelderse SP regioconferentie van zondag 18 april heeft Peter de Vos de Zilveren Tomaat ontvangen vanwege zijn verdiensten voor de provincie en voor de afdeling Doetinchem.

Peter de Vos is al ruim 26 jaar lid en heeft daarbij vele functies binnen de SP uitgeoefend. Zo was hij drie keer voorzitter van de afdeling Doetinchem in de periode van 2008 tot 2014. In die periode is voor het eerst meegedaan aan raadsverkiezingen met een hoogtepunt van 5 zetels in 2014 in de Doetinchemse raad. Bij het klaarstomen van de afdeling tot het mee kunnen doen, het schrijven van verkiezingsprogramma's en het selecteren van kandidaten heeft Peter een grote rol vervuld.

Foto: SP

Maar daarnaast heeft Peter zich hard gemaakt bij verschillende acties. Eén van de meest aansprekende was wel de actie van de thuiszorgmedewerkers tégen de bezuinigingen en vóór behoud van werk met goede arbeidsvoorwaarden. Peter heeft daar vrienden voor het leven gemaakt met veel van de thuiszorgdames.

Andere acties en thema's waar Peter zich voor heeft ingespannen zijn het dubbelspoor naar de Achterhoek, het behoud van het Nedersaksisch als streektaal en de strijd tegen laaggeletterdheid en voor behoud van bibliotheken.

Kijk hier het filmpje van de uitreiking van de Zilveren Tomaat aan Peter. 

U bent hier