h

Zelfbewoningsplicht grote stap dichterbij

Blijf niet mokkend aan de kant staan...

15 juli 2021

Zelfbewoningsplicht grote stap dichterbij

Foto: SP / sp.nl

Tijdens de laatste raadsvergadering van dit politieke jaar is het voorstel van de SP om te onderzoeken hoe we ervoor kunnen zorgen dat woningen niet door beleggers of huisjesmelkers worden gekocht aangenomen.

Onderzocht wordt welke juridische mogelijkheden er zijn om bij de bouw van nieuwe koopwoningen te eisen dat de koper er zelf gaat wonen. En daarnaast te onderzoeken of het mogelijk is om het opkopen van bestaande woningen te verbieden, zodat ook daar de eigenaar gewoon zelf in de woning woont.

Tijdens de begrotingsbehandeling in november van 2021 zal duidelijk zijn wat er kan en mag en zal de raad een definitief besluit kunnen nemen. Daarmee wordt beleggers, huisjesmelkers en speculanten de pas afgesneden.

Reactie toevoegen

U bent hier