h

EXTRA STUDIETOELAGE VOOR STUDENTEN MET FUNCTIEBEPERKING

Blijf niet mokkend aan de kant staan...

28 december 2021

EXTRA STUDIETOELAGE VOOR STUDENTEN MET FUNCTIEBEPERKING

Foto: freepik

Goed nieuws! Op 1 januari gaat een nieuwe regeling in om de studietoelage voor studenten met een functiebeperking. Deze wordt verhoogd naar € 300,- vanaf 21 jaar.

De toelage is bedoeld voor de student van MBO, HBO en Universiteit. Deze studenten hebben vaak niet de mogelijkheid voor een bijbaantje en kunnen dus meestal niet wat bijverdienen, zoals vele andere studenten dat wel kunnen. Deze studenten doen door hun beperking veelal langer over een studie en opleiding en zijn daarbij ook beperkt in het zelf voorzien van inkomen en daardoor meer afhankelijk van ouders of derden. Deze toelage zorgt er ook voor dat zij geen grote schulden opbouwen zodat zij na hun studie zoveel mogelijk zelfredzaam zijn.

In 2018 werd al een voorstel van de SP in Doetinchem aangenomen om de studietoelage voor studenten met een beperking te verhogen van 60 naar 120 euro. In de tussentijd is de SP blijven strijden voor een hogere toelage. Ergens in 2022 wordt een wet van kracht die dit regelt en gelukkig begint Doetinchem daar 1 januari al mee.

De SP is daar natuurlijk blij mee, maar net zoals het jeugdloon niet eerlijk is als je 18 bent is een halve studietoelage dat ook niet tussen je 18e en 21e.
Daarom zal de SP ook komend jaar door blijven strijden om ook studenten vanaf 18 jaar recht te geven op € 300,- studietoelage als ze een functiebeperking hebben.

#STRIJDMEE 

Reactie toevoegen

U bent hier