h

Hart onder de riem van de SP voor medewerkers verzorgingstehuizen

Blijf niet mokkend aan de kant staan...

17 januari 2022

Hart onder de riem van de SP voor medewerkers verzorgingstehuizen

Foto: Marjolein Faber

Zaterdag 15 januari kregen medewerkers van verschillende verzorgingstehuizen in Doetinchem, Wehl en Gaanderen taart en cakejes van de SP om hen een hart onder de riem te steken.

Al voordat iemand van corona had gehoord, stond onze zorg onder druk. Verzorgingshuizen moesten hun deuren sluiten, op de thuiszorg werd bezuinigd, tienduizenden zorgverleners zijn ontslagen en ic-afdelingen, eerstehulpposten en complete ziekenhuizen verdwenen doordat ze bijvoorbeeld failliet zijn gegaan. Hierdoor werd de werkdruk voor zorgmedewerkers steeds hoger en moesten mensen die zorg nodig hebben een torenhoog eigen risico betalen.

De SP voert actie om de nieuwe bezuinigingen die het nieuwe kabinet Rutte 4 wil toepassen op de zorg tegen te houden. Iedereen ziet dat we juist extra moeten investeren in onze zorg.
Een aantal vrijwilligers van de SP uit Doetinchem gingen daarom langs bij de medewerkers van verschillende verzorgingstehuizen, waaronder Schavenweide, Oldershove en Den Ooiman om hen een hart onder de riem te steken.

Samen met de medewerkers strijd de SP tegen de voorgenomen bezuinigingen.

Mensen die zich willen aansluiten kunnen naar https://doemee.sp.nl/zorg.

Foto: Marjolein Faber

 

Reactie toevoegen

U bent hier