h

SP Doetinchem viert 50e verjaardag van de SP samen, en op straat.

Blijf niet mokkend aan de kant staan...

22 oktober 2022

SP Doetinchem viert 50e verjaardag van de SP samen, en op straat.

Foto: SP

Zaterdag 22 oktober vierde de SP dat ze 50 jaar bestaat. Ook in de afdeling Doetinchem wordt dit gevierd. Op zaterdag kwamen een aantal leden bij elkaar in het huis van voorzitter Hans Boerwinkel om eerst samen naar de feestelijke uitzending vanuit het partijkantoor De Moed te kijken om daarna de buurt in te gaan met de volkspetitie voor het nationaliseren van de energiebedrijven.

Klokslag 11 uur begon de uitzending vanuit De Moed. Met mooie inspirerende verhalen van oudgedienden Agnes Kant en Remi Poppe, waarbij Agnes ervoor waarschuwde dat van links tot rechts wel gezegd wordt dat het neoliberalisme op zijn eind is, maar dat we ons geen rad voor ogen moeten laten draaien door mooie praatjes.

Lilian Marijnissen sprak met journalist Coen Verbraak over niets minder dan een ‘democratische omwenteling’ die we met ons allen nastreven. “De revolutie komt een keer”, zegt Marijnissen. “Ik hoop dat we het neoliberalisme het laatste zetje gaan geven, de randjes worden er nu al afgeschaafd.”

Foto: SP

Dit werd in de afdeling Doetinchem direct omgezet in daden. Een aantal leden ging na de Moed uitzending de straat op in het Stadskwartier in Dichteren. Aan de deur waren veel mensen het met ons eens dat de zeggenschap over onze energie terug moet naar de mensen. In korte tijd werd de volkspetitie dan ook vol overtuiging door velen ondertekend.
Teken ook: sp.nl/volkspetitie

Reactie toevoegen

U bent hier