h

De macht van Menzis moet worden gebroken

Blijf niet mokkend aan de kant staan...

13 januari 2023

De macht van Menzis moet worden gebroken

Foto: De Gelderlander

Rond de jaarwisseling bleek dat zorginstellingen hun contracten met de zorgverzekeraar (nog) niet hebben kunnen afsluiten. Op 31 december bereikte ons het bericht dat verzekeraar Menzis moeilijk deed, waardoor o.a. het Slingeland ziekenhuis nog geen contract met Menzis had voor 2023. In Doetinchem loopt de gemeentepolis, een collectieve zorgverzekering voor mensen met een laag inkomen, chronische ziekte en/of beperking, via Menzis. SP Doetinchem heeft daarom, maar ook voor alle andere inwoners, diezelfde dag nog vragen gesteld aan het college.

Het college heeft op deze vragen gereageerd en geeft aan dat inwoners hun zorg gewoon vergoed krijgen alsof er wel een contract is. Het college zegt daarnaast dat de gemeente geen rol kan spelen in deze kwestie en geeft aan dat inwoners van Doetinchem de juiste zorg dichtbij kunnen krijgen. Dit zou je kunnen zien als een geruststellend antwoord, maar wij maken ons hier zorgen om.

SP Fractievoorzitter Jasper Knipping: “We horen van inwoners die bij Menzis verzekerd zijn dat ze nog maar even afwachten hoe de contractonderhandelingen bij het Slingeland ziekenhuis verlopen, voor ze die afspraak bij de specialist maken. Of dat ze toch maar even doorlopen met hun klachten, omdat ze bang zijn achteraf de rekening van het ziekenhuis (deels) te moeten betalen. Dit is een zorgelijke en gevaarlijke ontwikkeling.”

Zorgverzekeraars hebben veel te veel invloed op onze zorg. Dit is in heel Nederland een groot probleem. Daar moeten we vanaf: de markt moet uit de zorg gesloopt en daarom zijn wij voor invoering van een Nationaal ZorgFonds. Geen gedoe met zorgverzekeraars meer en geen eigen risico!

Voor meer informatie kijk op : https://nationaalzorgfonds.nl

Foto: SP

Reactie toevoegen

U bent hier