h

Dat wat voor ons allemaal is, hoort ook van ons allemaal te zijn

Blijf niet mokkend aan de kant staan...

22 februari 2023

Dat wat voor ons allemaal is, hoort ook van ons allemaal te zijn

Foto: SP

“De kosten rijzen de pan uit terwijl onze inkomens achterblijven en dat moet anders.” Daar was iedereen het over eens tijdens de informatieve avond die SP Doetinchem op 20 februari organiseerde in de Driekoningenkapel. We spraken tijdens deze avond met elkaar over hoe het ook echt anders kan.

SP Eerste Kamerlid Bastiaan van Apeldoorn was naar Doetinchem afgereisd om met afdelingsvoorzitter Hans Boerwinkel en de aanwezige geinteresseerden in gesprek te gaan over het belang van de Provinciale Statenverkiezingen en de invloed daarvan op de samenstelling van de Eerste Kamer die beslist of een nieuwe wet er wel of niet komt. “De nieuwe Pensioenwet bijvoorbeeld is pas definitief wanneer deze door de Eerste Kamer wordt aangenomen. Tijdens de verkiezingen op 15 maart is er dus nog de kans om dit oneerlijke casinopensioen weg te stemmen.”, zo legde Bastiaan uit. Daarnaast ging Bastiaan in op vragen over de alsmaar stijgende kosten, terwijl de Shells en Aholds enorme winsten blijven uitkeren aan hun aandeelhouders. “Deze winsten kunnen ook gebruikt worden om de prijzen te verlagen, daarom is het nodig om fundamenteel andere keuzes te maken, bijvoorbeeld door de winstbelasting te verhogen.”

Foto: SP

Na de pauze sprak fractievoorzitter Jasper Knipping met voormalig SP-wethouder Mathijs ten Broeke over het plan ‘Zon voor allen’ van de Zutpense SP. De bedoeling van het plan is dat er door de gemeente collectief zonnepanelen op alle geschikte daken worden gelegd, zodat iedereen, ook degenen met een kleine beurs, mee kan profiteren van de lagere energiekosten, de overgang naar schone energie wordt versneld en we zelf zeggenschap hebben. “Dat wat voor ons allemaal is, hoort ook van ons allemaal te zijn en moeten we niet aan de markt overlaten”, aldus Mathijs ten Broeke.

Foto: SP

In Zutphen zijn ze al een eind op weg met het plan en ook in Doetinchem is de SP bezig om te bekijken hoe dit plan kan worden uitgevoerd. Wil je weten hoe het verder gaat met dit plan in Doetinchem, mail dan naar doetinchem@sp.nl, dan houden we je op de hoogte.

Reactie toevoegen

U bent hier