h

Doetinchem kleurt rood tijdens campagnetour Provinciale Staten

Blijf niet mokkend aan de kant staan...

6 maart 2023

Doetinchem kleurt rood tijdens campagnetour Provinciale Staten

Foto: SP

Lagere kosten voor de boodschappen, een Gelders energiebedrijf en veel meer betaalbare woningen. Dat kwam vaak voorbij in de gesprekken die de Doetinchemse SP samen met de Gelderse top-10 kandidaten voerde met de inwoners tijdens de campagnetour.

Op zaterdag 4 maart werd de eerste dag van de verkiezingstour van SP Gelderland afgetrapt in Doetinchem. De top-10 kandidaten van SP Gelderland doen verdeeld over 2 zaterdagen in totaal 8 grote plaatsen in de provincie aan om samen met de lokale afdelingen in gesprek te gaan met mensen op straat. SP Doetinchem had daarvoor de SP-tent opgezet voor Eetpunt, in de buurt van de Dekamarkt en de Action.

Opvallend was het grote SPringkussen, waarmee de SP-campagne voert voor huurbevriezing, maar die natuurlijk ook goed past bij de plannen van de SP om veel meer sociale huurwoningen en betaalbare koopwoningen voor jong en oud te bouwen. “Ik sta al jaren ingeschreven en maak nog steeds geen kans op een normale gezinswoning”, vertelde een voorbijgangster. En zij was zeker niet de enige.

Foto: SP

Mensen die schoon genoeg hebben van het kabinet Rutte, dat zoveel kapot gemaakt heeft, konden hun frustratie kwijt in het omgooien van Rutte en Kaag. In blikvorm dan natuurlijk. Mensen begrijpen niet hoe het kan dat zij er nog steeds zitten, nadat ze afgetreden zijn vanwege o.a. het Toeslagenschandaal en het schandaal van de gaswinning in Groningen. Mensen hebben geen vertrouwen meer in de politiek zeggen ze. Als je dan doorvraagt blijkt dat ze vooral geen vertrouwen meer hebben in de kabinetten onder leiding van Rutte, die al 12 jaar aan de macht zijn en in al die jaren heel veel mensen in de steek gelaten hebben en overal voor wegduiken.

Foto: SP

Mensen konden aangeven waar zij het provinciale geld aan uit zouden willen geven doormiddel van 3 munten in buizen te doen, waarbij ze konden kiezen uit 5 onderwerpen: Meer betaalbare woningen, Een Gelders energiebedrijf, Gratis openbaar vervoer, Zonnepanelen op alle daken en een Referendum. Hoewel de meeste mensen dit allemaal goede voorstellen vinden ging de voorkeur uit naar meer betaalbare woningen en gratis openbaar vervoer. Mensen zijn het dus erg eens met de speerpunten van de SP bij deze verkiezingen.

Foto: SP

Terwijl een tiental vrijwilligers van de SP bij de tent in de buurt actief waren ging zo’n 10 andere SP’ers de markt op en de stad in om flyers uit te delen en met mensen in gesprek te gaan. Mensen willen dat er snel iets gedaan wordt aan de hoge prijzen in de winkels, aan de pomp en aan hun hoge energierekening. Velen tekenden dan ook de volkspetitie voor het nationaliseren van onze energie.

Dankzij de vrijwilligers van de SP, en met dank aan de hulp van Eetpunt, was het een geslaagde campagneactie

Reactie toevoegen

U bent hier