h

SP DOETINCHEM STEUNT DE STAKERS BIJ AVIKO

Blijf niet mokkend aan de kant staan...

9 april 2023

SP DOETINCHEM STEUNT DE STAKERS BIJ AVIKO

Foto: SP

Maandag 3 april waren Benno en Loes namens SP Doetinchem aanwezig in Steenderen om de stakers bij Aviko een hart onder de riem te steken en ze onze solidariteit te betuigen.

De werknemers van Aviko zijn trots op hun bedrijf, velen werken er al tientallen jaren.

Nog nooit eerder staakten de werknemers bij Aviko, maar door de inflatie en de gestegen energiekosten zagen ze zich genoodzaakt dit nu wel te doen nadat de onderhandelingen over een nieuwe CAO vastliepen. De werknemers staken niet alleen voor een hoger loon, maar ook voor betere verdeling van de werktijden waarbij de ploegendiensten zo georganiseerd worden dat ze makkelijker vol te houden zijn. Ongeveer 100 werknemers legden daarom het werk neer.

Foto: SP

Het werd door de stakende werknemers erg gewaardeerd dat de SP hen kwam steunen. “Wat goed dat jullie hier tijd voor vrijmaken en de moeite nemen om ons te komen steunen”, zo vertelde een van de werknemers tegen Benno. En dat zullen we als SP Doetinchem zeker blijven doen.

Want terwijl grote bedrijven flinke winsten maken, leveren werkenden steeds meer in. Lonen blijven achter bij de prijsstijgingen en arbeidsvoorwaarden worden er niet beter op. De mensen verdienen fatsoenlijk loon en respect voor hun werk, daarom steunen wij de stakende medewerkers van Aviko.

Reactie toevoegen

U bent hier