h

SP steunt bewoners De Hoop tegen afvalcontainers voor De Kwekerij

Blijf niet mokkend aan de kant staan...

27 oktober 2023

SP steunt bewoners De Hoop tegen afvalcontainers voor De Kwekerij

Foto: Martin Waser

Omdat de een mooi en rustig moet kunnen wonen wordt het afval maar bij de 'buren' gedumpt. Het is geheel terecht dat bewoners van De Hoop in verzet komen tegen het plaatsen van afvalcontainers in het kleine beetje groen dat er over blijft door de bouw van de nieuwe wijk Wijnbergen de Kwekerij.

De gemeente heeft het onzalige plan opgevat om afvalcontainers te plaatsen aan de Torontostraat naast de school. Niet omdat de mensen op De Hoop hun afval niet kwijt kunnen, nee, die hebben zelf gewoon containers bij huis staan. Maar enkel en alleen omdat de nieuwe wijk De Kwekerij zo nodig autoluw moet worden en er daarom geen vuilniswagens door de wijk kunnen rijden.

De SP steunt de bewoners van De Hoop in hun verzet. Het mooie wonen van de een mag natuurlijk nooit tot overlast bij anderen leiden. De SP roept het college dan ook op om geen vergunning te verlenen en een oplossing in De Kwekerij zelf te zoeken, zoals container verzamelplaatsen, of ondergrondse containers in de wijk zelf.

Martin Waser, een van de bewoners van De Hoop is een petitie begonnen om het verzet kracht bij te zetten. De SP steunt deze petitie en hoopt dat zoveel mogelijk mensen deze zullen tekenen.

Géén ondergrondse containers in het park Kapperskolk. - Petities.com 

Reactie toevoegen

U bent hier