h

SP wil snel actie van wethouder bij rotonde Energieweg / Zaagmolenpad

Blijf niet mokkend aan de kant staan...

14 oktober 2023

SP wil snel actie van wethouder bij rotonde Energieweg / Zaagmolenpad

Foto: Hans Boerwinkel / diverse media

Opnieuw is er een ongeluk gebeurd op de rotonde bij het Metzo college, dit keer met dodelijke afloop. Het is vreselijk dat een jong meisje in de bloei van haar leven omgekomen is en dit moet onverteerbaar zijn voor haar nabestaanden. Het is het zoveelste ongeluk op deze rotonde. De SP wil dat er zo snel mogelijk maatregelen worden genomen die de kans op nieuwe ongelukken drastisch verminderen.

Na eerdere ongelukken is er onvoldoende door het college gedaan om herhaling te voorkomen. Marjolein Faber: “Er zijn de afgelopen jaren verschillende maatregelen genomen, zoals het deels afsluiten van de andere rotonde op de Energieweg, richting de Praxis, en zijn er gesprekken gevoerd met de Fietsersbond. Maar dit alles heeft niet kunnen voorkomen dat er nu opnieuw een ernstig ongeluk heeft plaatsgevonden, waarbij dit keer een 14-jarig meisje is overleden. Ons medeleven gaat uit naar de nabestaanden.”

De tijd van uitstellen en praten is nu voorbij. Er moet zo snel mogelijk actie worden ondernomen. Faber: “We hebben direct vragen gesteld die beantwoord moeten worden tijdens de komende raadsvergadering op 26 oktober.” Daarnaast zal de SP die avond een motie (voorstel) indienen die het college opdraagt om zo snel als mogelijk actie te ondernemen om van de rotonde een kruispunt met verkeerslichten te maken.

Dit vreselijke ongeluk veroorzaakt terecht veel onrust onder de inwoners. Van verschillende kanten zijn er initiatieven die de druk op het stadsbestuur verhogen om maatregelen te nemen. De SP zal samen met initiatiefnemers optrekken, zodat er ook echt snel verandering komt en de verkeersveiligheid verbetert.

Reacties

Ik ben voor de aanpassing van deze gevaarlijke rotonde

Veilig verkeer voor iedereen

Wanneer bekend is dat de rotonde gevaarlijk is, doe er dan iets aan. Zeker omdat hij grenst aan meerdere scholen.

Goed bezig.

Ik vind, als bezorgt burger, dat er snel iets aan de situaties rond de energieweg moet gebeuren. Voor er nog meer doden vallen.

Reactie toevoegen

U bent hier